featured

ADA boğaları, yükseliş için kontrolü yeniden ele almaya hazır mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında yatırımcıların gözde altcoin’lerinden bir tanesi olan Cardano’nun (ADA) fiyatı, geçtiğimiz yıl ATH’sine ulaştığından beri düşüş eğiliminde. Fiyat, günlük 20 EMA ve 50 EMA seviyelerinin altına düştü. Cardano dokuz aydan fazla bir süredir bu seviyelerin altında kaldı.

Fiyat şimdi, düşüş flaması içinde sıkıştığından altcoin dar bir aralıkta işlem görüyor. Modelin altındaki herhangi bir kesin kapanış, satış baskısının yenilenmesine neden olacaktır. Bu da 0,4 dolar ile 0,5 dolar aralığının yeniden test edilmesinin yolunu açacaktır. Bu yazının yazıldığı sırada ADA, 0,5486  dolar civarında işlem görüyor.

ADA 1 günlük fiyat grafiği analizi

20 EMA’nın son tasfiyeleri, grafikte 5 Mayıs tarihindeki fiyata göre %55,13 oranında bir düşüş ile sonuçlandı. Sonuç olarak Kontrol Noktasının (POC) altına düştükten sonra altcoin, 12 Mayıs’ta 15 ayın en düşük seviyesini gördü. Cardano düşüş yolunda iken Fibonacci seviyeleri iyi durumda. Böylece, %23,6 ve %61,8 seviyeleri geçen ay birçok alım rallisini daralttı.

Son 11 gün içinde altcoin, hâlâ düşüş etkisi altındayken diplerinde bir yükseliş gördü. Sonuç olarak, günlük zaman diliminde düşüş flaması oluşturdu. Sıkıştırma aşaması devam ederken, kısa gövdeli mum çubukları zayıf işlem hacimlerini gösteriyordu.

Cardano ADA grafik

20 EMA ve 50 EMA arasındaki aşırı genişleyen boşluk ile alıcılar, önümüzdeki gelecekte satın alma hacimlerini artırarak boşluğu kapatmayı hedefleyecekler. Bunu yapana kadar ADA, mevcut düşüş eğilimlerinin rüzgarına kapılabilir.

POC’nin altındaki herhangi bir kapanış, alıcıların sağlam bir geri dönüş yapma şansı elde etmeden önce bir kez daha düşüş yaşanmasına sebep olacaktır. En iyi durumda, bu modelin üzerinde bir kapanış 20 EMA ile 50 EMA arasındaki boşluğu daraltmadan önce ADA’nın %23,6 seviyesini test etmesine neden olacaktır.

Teknik göstergeler

Göreceli Güç Endeksi, mevcut piyasa dinamiklerinde gözle görülür bir şekilde satışa işaret etti. Alıcılar 38 endeksinde bulunan engeli aşmayı başarsa da, 40 endeksinden herhangi bir geri dönüş düşüş eğilimini teyit edecektir. Bu durumda Cardano, POC seviyesinin yakınında gezinmeye devam ederken grafiğinde gecikmeli bir toparlanma görebilir.

Bir diğer teknik gösterge olan MACD, çizgileri yükselişe işaret ederken satış canlılığındaki son kolaylığı yansıttı. Alıcılar bu çizgilerle MACD’nin sıfır noktası arasındaki mesafeyi hızla azaltamadıkça, yavaş bir toparlanma görülebilir.

Sonuç olarak

Düşen flama kurulumunun yanı sıra yüksek satın alma hacimlerinin olmaması, ADA’nın başarılı bir çıkış avantajı yakalaması hakkında ciddi sorular ortaya çıkardı. RSI’nin 40 endeksi üzerinde kesin bir kapanış yapması ve flamanın üzerinde bir kırılma, alıcıların kısa vadeli kazançlar elde etmesi için bir fırsat oluşturabilir.

Cardano, piyasa lideri olan Bitcoin ile yüksek bir korelasyonu paylaşıyor. Bu nedenle, yatırımcılar kârlı bir hamle yapmak için Bitcoin’in hareketini de yakından takip etmelidir.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin