featured

ADA boğaları, piyasadaki olumsuzluklara rağmen hedeflerinden vazgeçmiyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan ADA, yeni Fed faiz kararı öncesi tahmin edilemez şekilde hareket ediyor.

ADA, daha geniş kripto pazarlarının yanı sıra yaklaşan önemli makro olayları beklediği için bugün 0,55 dolar civarında işlem görüyor. Teknik olarak bir yükseliş trendinde kaldığı için altcoin, yakında 0,60 doların üzerine çıkabilir gibi görünüyor. Ancak temmuz ortası yükseliş trendinin ve 21DMA’nın altına bir kırılma yaşanması durumunda, 0,50 dolar seviyesinin altına doğru bir hareket başlayabilir.

Ralli 0,60 doların üstünü hedefliyor

ADA yatırımcıları, Fed faiz kararı öncesinde büyük işlemler yapmaktan kaçınıyor.

Veriler, üçüncü çeyreğin başında ABD tüketicisinin sağlığına ilişkin zamanında bir güncelleme sağlayacak. Zayıf olması durumunda ABD ekonomisinin resesyonda olup olmadığı konusundaki tartışmaları yeniden alevlendirebilir. Bu arada Fed tutanakları, merkez bankasının gelecek toplantılarda daha fazla parasal sıkılaştırmaya yönelik iştahına ışık tutacak. Piyasalar, bankanın gelecek ayki toplantısında faiz oranlarını 50 veya 75 baz puan artırıp artırmayacağı konusunda bölünmüş durumda.

ADA grafik

Perakende Satış verileri sağlıklıysa bu, kripto para birimlerini yükseltebilecek bir duygu artışına neden olabilir. Altcoin, bu yükseliş senaryosunda, 0,60 dolar seviyesinin yakınındaki son yüksek seviyelerine geri dönebilir. Analistler, ADA’nın yükseliş eğiliminde olduğunu ve kısa vadede olumlu hareket edebileceğini söylüyor.

Gerçekten de, geçen hafta 0,55 dolarda bulunan direnç noktasının üzerindeki büyük kırılmadan sonra, birçok boğa hâlâ altcoin’in sonunda 0,67 dolar ile 0,69 dolarlık alandaki bir sonraki ana direnç bölgesine ulaşmasını ve test etmesini bekliyor.

ADA düşebilir mi?

Çarşamba günkü makro olaylar kripto piyasası için kötü giderse altcoin, aşağı yönlü risk altındadır. Altcoin, temmuz ortasından itibaren yükseliş trendine yön veren destek noktasının altına düşerse 0,50 dolar seviyesini test etmek için düşüşe geçebilir. 0,50 doların altında bir kapanış gerçekleşmesi durumunda ise bir sonraki hedef 0,40 dolarda olacaktır.

ADA boğaları bir noktada, Cardano’nun kurucusu Charles Hoskinson’ın bu haftanın başlarında programda kalmaya devam ettiğini söylediği Cardano’nun yaklaşan Vasil hard fork yükseltmesi hakkındaki iyimserliğin, önümüzdeki haftalarda kripto para birimini yükseltmeye başlayabileceğini umuyorlar. Bu güncellemenin, ay sonundan önce uygulanması bekleniyor.

FxEmpire


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin