Abu Dhabi Menkul Kıymetler Borsası, Blockchain ile çağ atlayacak.
Abu Dhabi Menkul Kıymetler Borsası, Blockchain ile çağ atlayacak.

Abu Dhabi Menkul Kıymetler Borsası, Blockchain odaklı bir ortaklık anlaşması gerçekleştirdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Abu Dhabi Menkul Kıymetler Borsası, Blockchain teknoloji hizmetleri sağlayan İngiltere merkezli fintech şirketi Equifax ile bir ortaklık anlaşması imzaladı. Equichain, işlem hızı ve güvenlik açısından değişimin operasyonel verimliliğini artırmak için Blockchain dahil yeni teknolojileri kullanma yollarını ADX’e bildirecek.

“Hız ve güvenlikte çağ atlayacağız.”

ADX Genel Başkanı Rashed Al Blooshi Pazartesi günü bir açıklama yaptı:

Equichain ve çalışma grubu üyeleri ile yapılacak alışveriş, yatırımcılarımızın ve paydaşlarımızın yararına sermaye piyasası işlemlerinin hızını ve güvenliğini artırmayı amaçlayan Blockchain teknolojisinin yeni uygulamalarını tanımlamamıza ve test etmemize olanak sağlayacaktır.

Bafra Körfezi’ndeki pek çok sermaye piyasası, Blockchain dünya genelinde benimsendikçe, lojistik ve operasyonları için Blockchain ve ilgili fintech teknolojilerinden yararlanmayı düşünüyor.

Fintech ile hidrokarbon bazlı endüstrilerden farklılaşmak mümkün

Petrol bölgesindeki hükümetler, fintech’i, günümüzün hidrokarbon bazlı endüstrilerden farklılaşmak için bir araç olarak tanımlıyorlar. Bu sayede çevrecilik, ısınma ve ulaştırma için yakıt sağlamak adına yeni çözümlere yöneliyorlar. BAE, Kuveyt ve Bahreyn hükümetleri fintech endüstrisi için şimdiden yeni düzenlemeler geliştirdiler.

Dünyadaki üçüncü en büyük borsa olan ADX, Orta Doğu/Afrika bölgesinde ilk sırada. Bu dev borsa, listelenen şirketlerin yıllık genel toplantılarında kullanılmak üzere e-oylama hizmetleri için dağıtık defter teknolojisini kullandıktan sonra Blockchain’i de benimsemeye başladı.

Al Blooshi’nin e-posta ile yaptığı açıklamanın devamında şu ifadeler yer alıyor:

Bu stratejik inisiyatifin amacı, kurumsal yatırım spektrumunun iki ucunu Blockchain teknolojisi ile sorunsuzca birleştirmek ve böylece ticaret döngüsünün bir parçasını oluşturan ara katmanların bir kısmını ortadan kaldırmak; aynı zamanda hizmet alanlarını yeniden tanımlamak ve ürün kapsamlarını genişletmek.

Ayrıca bir forum geliyor

Merkezi Londra’da bulunan Equichain, iki grubu yönetiyor: Bunlardan biri kurumsal yatırımcılar için, öteki ise borsalar gibi piyasa altyapısı sağlayıcıları için. Blockchain, ticaret döngüsünü basitleştirmeye ve değişim süreçlerinin verimliliğini artırmaya yardımcı olabilir.

ADX, aynı zamanda fintech ve finansal hizmetler endüstrisi düşünce liderlerini de içeren ikinci gruba katılacak. Bildiride, grubun Equichain’in platform ve ürünlerinin uygulamalarını keşfetmesinin yanı sıra, sermaye piyasasında Blockchain’in pratik uygulamasını tartışacak bir forum sunacağı duyuruldu.

Abu Dhabi Menkul Kıymetler Borsası, Blockchain ile daha akıcı bir sermaye piyasası oluşturacak

ADX, grupta bir ortak olacak ve bu şekilde Blockchain teknolojisinin sektördeki kullanımına dair bilgi ve deneyimleri paylaşmak için diğer ortaklarla yakın bir şekilde çalışacak.

Equichain CEO’su Nicholas Bone, konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi:

Bu ortaklık, yatırımcılar için daha akıcı bir sermaye piyasası ortamı oluşturmaya, daha fazla verimlilik, daha az risk ve daha düşük maliyet sağlamaya yönelik çabalarımızı daha da ileriye taşıyacaktır.

ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin