Abra CEO’su kripto para piyasası
Abra CEO’su kripto para piyasasının 2018 yılında yükselişe geçeceğini belirtiyor

Abra CEO’su kripto para piyasasının 2018 yılında yükselişe geçeceğini belirtiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Abra CEO’su kripto para piyasasının 2018 yılında yükselişe geçeceğini belirtiyor. Bitcoin tabanlı mobil ödeme servisi Abra’nın kurucusu ve CEO’su Bill Barhydt, kripto para piyasasının 2018 yılındaki patlayacağını belirtiyor. Kripto paralar için bir mobil cüzdan ve aynı zamanda mobil ödeme sistemi olarak kullanılan Bitcoin tabanlı Abra, dünya çapında insanların birbirinden farklı 20 kripto para birimi ve 50 itibari para almasına olanak tanıyor.

Kripto para piyasası şu an patlamadan uzak görünüyor

Ancak şu anda piyasa patlamadan uzak görünüyor. Bugün erken saatlerde, kripto para piyasası, büyük paralar nedeniyle işlem hacminin 300 milyar doların altına düştüğü bildirildi. CoinMarketCap’e göre, Bitcoin 8.000 doların üzerine çıkmasına rağmen hala 8.075 dolar seviyesinde çekiş gücü kazanmak için mücadele ediyor. Ethereum şu anda yedi gün içinde yaklaşık yüzde 20 oranında düşüşle 462 dolardan, Litecoin ise geçtiğimiz hafta yüzde 19,48 oranında düşüşle 138 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Batı ülkelerindeki pek çok kurumsal yatırımcı kripto para piyasasını uzaktan takip ediyor

Merkezi Silikon Vadisi’nde bulunan Abra’nın CEO’su Bill Barhydt, Batı ülkelerindeki pek çok kurumsal yatırımcının kripto para piyasasını uzaktan takip ettiğini henüz piyasaya giriş yapmadıklarını söyledi. Bill Barhydt’e göre piyasayı takip eden bu kurumsal yatırımcılar bu yıl piyasaya giriş yapabilir. Bill Barhydt’e Business Insider ile yaptığı röportajda kurumsal yatırımcılar hakkında şunları söyledi:

Hedge fonlarıyla, varlıklı kişilerle ve hatta piyasa spekülatörleri ile konuşuyorum. Herkes kripto para fiyatlarındaki ani değişimleri takip ediyor ve bu değişimleri büyük fırsat olarak görüyor. Bu kişiler, kripto para piyasalarındaki ani değişimlerin fırsatlarından faydalandıkları anda ortalık karışacak.

Abra CEO’su kripto para piyasasına kurumsal yatırımcılar girdiğinde farklı kuralların olacağını belirtiyor

Geçen yılın sonunda, kripto para birimi piyasası değer kazanarak, piyasa hacmi Ocak ayının başında 800 milyar doları aştı. Ancak Aralık ayının ortalarında görülen 800 milyar dolarlık piyasa hacmi şu an 300 milyar dolar civarlarına gerilemiş durumda.

Bill Barhydt’e göre kurumsal yatırımcılar piyasaya girdiklerinde piyasada farklı kurallar olacak ve piyasa yepyeni bir hale bürünmeye başlayacak. Bill Barhydt bu konudaki görüşünü “baraj kapakları açıldı mı geri dönüş olmaz” sözüyle vurguluyor.

Kripto para piyasanın popülerliğinde ciddi bir azalma var

Diğerlerinin yanı sıra, sektörün değerinde büyük bir kayba neden olan önemli etkenler arasında FacebookGoogle ve daha yakın zamanda Twitter’ın kriptolu reklam yasağı konusu bulunmakta. Kripto paralarla ilgili Google üzerinden yapılan aramaların ne kadar azaldığına bakılırsa, piyasanın popülerliğinde de ciddi bir azalma olduğunu görülür. Ancak Bill Barhydt piyasanın yakın bir zamanda toparlanacağına yönelik görüşünü yeniliyor.

Abra CEO’su kripto para piyasasının 2018 yılında tekrar yükseleceğini düşünüyor

Abra CEO’su kripto para piyasasına, hedge fonları ya da varlık yöneticileri gibi kurumsal yatırımcıların dahil olmasıyla birlikte kripto para fiyatlarının 2018 yılı sonlarına doğru yeniden yükseleceklerini düşünüyor. Bill Barhydt’e göre 2017 yılının sonlarında yaşanan devasa artışın ciddi bir kısmı, piyasaya giriş yapmaya başlayan Japonya’daki kurumsal yatırımcılardan kaynaklanıyor. Japonya’daki kurumsal yatırımcıların piyasaya yavaş yavaş girdiklerini ancak bu durumun henüz Batı’ya yansımadığını belirtiliyor.

 “Şu anki kripto para piyasasında büyük çaplı sayılabilecek Batılı bir kurumsal yatırımcı gerçekten yok.”

Bill Barhydt konuya yönelik şu açıklamaları yaptı:

Şu anki kripto para piyasasında büyük çaplı sayılabilecek Batılı bir kurumsal yatırımcı gerçekten yok. Japonya’da buna rastlayabiliyorsunuz. Batı’daki kurumsal yatırımcılar piyasaya girmeye başlayınca takipte kalın.

Bill Barhydt’e göre Google aramalarında yaşanan düşüşün de piyasaya uzun vadede çok bir etkisi olmayacak. Çünkü kendisi “kurumsal yatırımcıların Google aramalarına rağmen kripto para piyasasıyla ilgilendiklerini” düşünüyor.

Livebitcoinnews

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin