ARC coin
ARC coin

Abhazya Cumhuriyeti Kendi Kripto Parasını Çıkartıyor, ARC Coin

service service
Share

Share This Post

or copy the link

1990’larda kanlı bağımsızlık savaşına kadar öncesinde Sovyet Gürcistan’ının bir parçası olan ve uluslararası toplum tarafından henüz devlet olarak tanınmayan Abhazya Cumhuriyeti, birkaç yıl içinde normal paradan vazgeçerek kendi kripto parasını kullanmaya başlayabilir. (ARC)

Abhazya Ekonomi Bakanı Adgur Ardzinba, Blockchain‘in yardımı ve Rusya’nın desteği ile geçen hafta Moskova’da düzenlene konferansında iddialı planlardan bahsetti.

Ağırlıklı olarak Rus ekonomisine bağlımlı olan Abhazya, yatırım ve şeffaf belediye mali operasyonları için Abhaz Cumhuriyeti Madeni Parasını (ARC) kullanmayı düşünüyor. Moskova’daki bir sunuma göre ARC’ın maliyeti yaklaşık 1 milyar dolar.

Konferans organizatörü Evgeniy Galiakhmetov, “Bu durum yerel endüstriyi tamamen değiştirebilecek ciddi bir projedir” dedi.

“Ülkenin gelişimine gerçekten katılacaksanız: Altyapı projeleri oluşturun, kripto paralar yardımıyla ürünleri ve hizmetleri kabul edin ve ödeyin. “

Ayrıca Doğu Ukrayna’daki ayrılıkcı makamlar, hem bürokrasiyi hem de uluslararası baskıyı bertaraf etmek için benzer bir şekilde Blockchain’i hükümet düzeyinde kullanmayı hedefliyorlar.

cointelegraph

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin