ABD’nin isteklerine Binance tarafından jet gibi bir yanıt!

ABD’nin isteklerine Binance tarafından jet gibi bir yanıt!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Hatırlayacağınız üzere dün ABD savcıları kara para aklama ile ilgili Binance borsasından yardım istemişti. Reuters tarafından paylaşılan habere göre şirket çalışanlarının iletişim bilgileri ve kayıtları ABD federal savcıları tarafından gönüllü olarak paylaşılmasını talep etmişti.

Binance CEO’sununda aralarında olduğu kişilerin bilgilerini isteyen Amerika’ya yanıt gecikmedi. Kripto para borsası resmi bir açıklama yayınladı. Hem Binance borsası hem de borsanın CEO’su Changpeng Zhao, gerekli açıklamaları yaparak savcıları bilgilendirdi.

Binance ile ilgili neler yaşanmıştı?

Haziran ayında, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun, 2017’de BNB tokeni ilk madeni para teklifiyle satıldığında Binance’in menkul kıymet satışıyla ilgili herhangi bir kuralı ihlal edip etmediğini araştırmıştı.

ABD savcıları sonrasında ise geçtiğimiz dönemlere ait kara para aklama konusunda şüpheleri oluştu. 

Reuters’in bildirdiğine göre, ABD Adalet Bakanlığı 2020’de Binance’den şirketin ABD kullanıcılarını içeren yasa dışı işlemleri tespit etmesiyle ilgili konularda Zhao ve diğer yöneticilerden ve ortaklardan gönüllü olarak mesajlar göndermesini istedi.

Binance borsasından açıklama

Lider kripto para borsası Binance, Amerika’nın isteğine karşılık açıklamalarda bulundu. Binance;

“İyi belgelendiği gibi, dünya çapındaki düzenleyiciler, endüstrimizi daha iyi anlamak için her büyük kripto borsasına ulaşıyor.”

Perşembe günü Zhao, 

“Kripto endüstrisinin düzenleyicilerle güven inşa etmesinin önemli. Aynı zamanda sohbet ve iletişim mesajlarının yarısı halka açık olduğunu belirtmek isterim.”

Ağustos ayının başlarında Zhao, borsanın pazar payı artmaya devam ederken uyum çabalarına 1 milyar ABD dolarının üzerinde harcama yaptığını söyledi.

forkast


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin