ABD'nin en büyük varlık yöneticilerinden biri olan Fidelity, Kanada'da ilk Bitcoin ETF'sini başlattı
ABD'nin en büyük varlık yöneticilerinden biri olan Fidelity, Kanada'da ilk Bitcoin ETF'sini başlattı

ABD’nin en büyük varlık yöneticilerinden biri olan Fidelity, Kanada’da ilk Bitcoin ETF’sini başlattı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – AUM’de 4 trilyon dolar ile ABD’nin en büyük varlık yöneticilerinden biri olan Fidelity Investments, Kanada’da ilk Bitcoin spot ETF’sini başlattı. Yeni spot ETF, Fidelity Advantage Bitcoin ETF olarak adlandırılacak ve $FBTC borsa sembolü ile temsil edilecek. Fon piyasadan fiziksel BTC satın alacak ve buna karşı hisse senedi ihraç edecek.

Fidelity’nin spot BTC ETF’sini ABD yerine Kanada’da piyasaya sürme kararı, kurumsal firmaların ürünlerini piyasaya sürmek için ABD SEC onayını beklemeyeceklerini gösteriyor. Son zamanlarda, ABD SEC, BTC piyasasının yeterince olgun olmadığını iddia ederek spot ETF teklifini reddetti ardından iki Vadeli Bitcoin ETF’sini onayladı. Fidelity, ilk BTC spot ETF başvuru sahipleri arasında yer aldı ve ayrıca SEC ile özel olarak görüşme yaptı ancak onları ikna edemedi.

Topluluk, Gensler liderliğindeki SEC’i, spot bir ETF yerine Vadeli İşlemlere dayalı bir ETF’yi bilerek onaylamak için yoğun bir şekilde eleştirdi. Birçoğu, böyle bir kararın nedeninin, vadeli işlemlere dayalı bir piyasayı manipüle etmenin spot piyasalardan daha kolay olduğunu düşünüyor.

ABD Bitcoin EFT yarışının sonu ne olacak?

Kanada, özellikle ETF’ler olmak üzere Bitcoin tabanlı kurumsal ürünler için büyüyen bir odak noktası haline geldi. Kanada, ABD’den yaklaşık bir yıl önce Purpose Group’un spot Bitcoin ETF’sini onaylayan ilk ülke oldu. Spot BTC ETF’sini sadece Kanada onaylamadı. Son zamanlarda Singapur, Bitcoin tabanlı iki yeni kurumsal ETF’yi onayladıktan sonra saflara katıldı.

ETF analistleri, SEC’in büyük olasılıkla önce bir Bitcoin Vadeli İşlemleri ETF’sini onaylayacağını ve sonunda 2022’nin ilk çeyreğine kadar bir spot ETF’yi onaylayacağını tahmin etmişti. Bir yandan, milletvekilleri ABD’yi dijital varlık yarışında önde tutmak için olumlu düzenlemelerin garantisini verirken, diğer ABD federal kurumları kripto işletmelerinin üzerinde baskı kuruyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin