JPMorgan uzun vadeli Bitcoin tahmini heyecanlandırdı
JPMorgan uzun vadeli Bitcoin tahmini heyecanlandırdı

ABD’nin en büyük bankasından dikkat çeken Bitcoin raporu!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bir yatırım olarak Bitcoin, milenyum kuşağı sayesinde altınla sağlam bir rekabet içinde. Business Insider tarafından yayımlanan bir habere göre, yatırım bankası JPMorgan cuma günü yaptığı açıklamada, Y kuşağının “zamanla yatırımcıların evreninin daha önemli bir bileşeni haline geleceği” için “Bitcoin’in potansiyel uzun vadeli avantajının önemli olduğunu” söyledi.

“Bitcoin, altın ile rekabet edecek hale geldi.”

ABD’nin toplam varlıklar açısından en büyük bankası, “uzun vadede ‘alternatif’ bir para birimi olarak altının mütevazı bir şekilde kalması bile Bitcoin fiyatının iki katına çıkması veya üç katına çıkması anlamına geleceğini belirtti.

Bitcoin’in tipik olarak bir değer deposu olarak etiketlenmesine rağmen, JPMorgan, piyasa değerine göre en büyük kripto para biriminin başlangıçta amaçlanan bir şeyler satın almak için kullanılabileceğini ekledi.

Banka ayrıca şu ifadeleri kullandı:

Kripto para birimleri, yalnızca servet deposu olarak hizmet ettikleri için değil, aynı zamanda ödeme aracı olarak faydaları nedeniyle de değer elde ediyor. Gelecekte kripto para birimleri bir ödeme aracı olarak kabul edildikçe, faydaları ve değerleri de o kadar yükselecektir.

JPMorgan eskiden BTC’ye karşıydı

Bankaya göre Bitcoin hâlâ küçük bir varlık sınıfı ve altına yetişmek için değeri on kat artacak. Metrik sitesi CoinMarketCap’e göre Bitcoin’in piyasa değeri an itibarıyla 242 milyar dolar. Altın piyasası ise birkaç trilyon dolar değerinde.

JPMorgan daha önce Bitcoin karşıtıydı. CEO’su Jamie Dimon, 2017’de kripto para birimini “sahtekarlık” olarak nitelendiriyordu.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin