Altın ve Bitcoin bir arada var olabilir mi? Goldman Sachs’a göre evet!
Altın ve Bitcoin bir arada var olabilir mi? Goldman Sachs’a göre evet!

ABD’nin en büyük bankasından dikkat çeken Bitcoin açıklaması: “Altının pazar payını çalmaya başladı!”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – JPMorgan Chase analistleri, Bitcoin için “altının pazar payının büyük bir bölümünü aldığını ve yakın gelecekte de buna devam edeceğini” iddia etti. Değerli metal ve birincil kripto para birimine tahsis edilen fonlardaki azalan farkı vurgulayan analistler hareketin “milyarlarca nakit transferi ile süreceğini” söylediler.

Bitcoin ve altın sınırlı arz özelliklerinden ötürü benzetiliyor

Kripto para topluluğu, Bitcoin’in altının dijital temsili olduğu anlatısı üzerine yıllardır tartışıyor. Sonuçta her ikisinin de sınırlı arz gibi önemli ortak özellikleri var ve bir korunma rolüne sahip olmaları bekleniyor.

En iyimser üyeler, büyük kurumsal yatırımcıların sonunda Bitcoin’in altın üzerindeki üstünlüklerini, özellikle dijital kıtlığını anlayacaklarını ve değerli metalden uzaklaşacaklarını tahmin ediyor.

Şimdiye kadar 2020 yılı, Bitcoin’de en önemli kurumsal para girişlerinin olduğu yıl oldu. Grayscale’in sürekli artan üç aylık raporları, Paul Tudor Jones III ve Stan Druckenmiller gibi ünlü isimler ile Guggenheim Partners gibi Wall Street devleri BTC’ye ilgi göstermeye başladı.

2020 kurumsal yatırımcıların yılı oldu

Aynı zamanda, altın ETF’ler kayda değer çıkışlar kaydetmeye başladı. Nikolaos Panigirtzoglou liderliğindeki JPM stratejistleri, bu sonuçtan söz ettiler.

Ekim ayından bu yana Bitcoin fonlarına altından para akıyor. Daha fazla kurumsal yatırımcı kripto para birimlerinde pozisyon aldıkça uzun vadede devam edecek bir eğilimden söz ediyoruz.

Eğilim hız kazanabilir, altın fiyatı bundan etkilenebilir

JPM analistleri ayrıca, Bitcoin’in aile ofisi varlıklarının yalnızca %0,18’ini oluşturduğunu, altın ETF’lerin ise yaklaşık %3,3’ünü aldığını iddia etti. İki varlık yüzdesi arasındaki bu büyük farka rağmen, Panigirtzoglou eğilimin değişmeye başladığına inanıyor. Bu kayma uzun vadede altın fiyatına zarar verebilir.

Kurumsal yatırımcılar tarafından Bitcoin’in benimsenmesi daha yeni başladı. Altın için ise bu benimsenme çok ilerlemiş durumda. Bu orta ve uzun vadeli tez haklı çıkarsa altın fiyatı önümüzdeki yıllarda yapısal dalgalanmadan zarar görecektir.

Bitcoin için sırada ne var?

Bununla birlikte stratejistler, varlığın neredeyse iki katına çıktığı 4. çeyrek boğa koşusu sırasında BTC fiyatının “aşırı yükselebileceğini” söyledi. Değerli metalin “iyileşme zamanı” olduğunu belirtirken kısa vadeli bir geri çekilme öngörüyorlar.

Bu yazı ilk olarak Cryptopotato’da yayımlanmıştır.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin