ABD'nin en büyük bankasından dev Bitcoin hamlesi!
ABD'nin en büyük bankasından dev Bitcoin hamlesi!

ABD’nin en büyük bankasından dev Bitcoin hamlesi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın en büyük bankaları arasında yer alan JPMorgan Chase’in Bitcoin işletmelerine bankacılık hizmetleri sunmaya başladığı bildirildi. İlk olarak Coinbase ve Gemini’ye hizmet vermeye başlayan bankanın CEO’su Jamie Dimon’ın BTC hakkındaki fikrini değiştirdiği söyleniyor.

JPMorgan Bitcoin borsalarına bankacılık hizmeti başlattı

Wall Street Journal tarafından bugün yapılan açıklamada önde gelen iki Bitcoin borsası Coinbase Inc. ve Gemini Trust Co.’nun JPMorgan Chase’in bankacılık müşterileri olduğu ifade edildi.

İki borsanın hesapları nisan ayında onaylandı ve işlemler henüz yeni başlıyor. JPMorgan Chase esas olarak borsalara nakit yönetimi hizmetleri sunacak. ABD vatandaşları mevduat ve para çekme işlemleri de dahil olmak üzere ACH ağı ve banka havaleleri yoluyla dolar bazlı işlemler gerçekleştirilecek

Coinbase ve Gemini’nin pek çok müşterisi banka hesaplarını kripto para hesaplarına bağlıyor, böylece nakit transferi yapmak için bir ödeme işlemcisi gerekiyor. JPMorgan’ın sunduğu hizmetler, borsalar için Bitcoin veya kripto para işlemlerini içermiyor.

Jamie Dimon fikir değiştirdi

Büyük finansal kurumlar genellikle kripto para işletmelerine bankacılık hizmetleri sunma konusunda isteksiz bir yaklaşım sergiliyor. Coinbase ve Gemini, JPMorgan Chase’in onayını almak için uzun bir araştırma sürecinden geçmek zorunda kaldı.

JPMorgan Chase CEO’su Jamie Dimon, Eylül 2017’de kripto para biriminin nihayetinde patlayacağını tahmin ederek Bitcoin’e bir “sahtekarlık” demişti. Kendisi yaklaşık beş ay önce bu sözleri sebebiyle pişman olduğunu açıklamıştı.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin