BitRiver, enerjiyi geri dönüştürmek için kripto para çıkartıyor
BitRiver, enerjiyi geri dönüştürmek için kripto para çıkartıyor

ABD’nin Çin ile olan ticaret savaşı kripto para madenciliğini kötü etkileyebilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD’nin Çin ile olan ticaret savaşı bu süreçte daha yüksek PC grafik kartı fiyatlarına yol açabilir. ABD Başkanı Donald Trump’ın Çin mallarına yönelik  ek vergileri, önümüzdeki dönemlerde hem AMD hem de Nvidia‘nın grafik kartı fiyatlarının artmasına yol açabilir.

ABD’nin Çin ile olan ticaret savaşı madencilik ekipman fiyatlarını etkileyecek

Trump yönetiminin, Çin’den gelen 200 milyar dolarlık ithalattaki yüzde 10’luk yeni tarifeleri Pazartesi günü yürürlüğe girdi. Trump, 17 Eylül’de yaptığı açıklamada, tarifelerin 1 Ocak 2019’da yüzde 25’e yükseleceğini söyledi. Trump’un yüzde 10’luk tarifesi, konuyla ilgili iki endüstri kaynağına göre, Çin’de toplanan grafik kartlarına uygulanacak. Tayvan’da yapılan kartların tarifelerden etkilenmediği belirtildi.

AMD ve Nvidia, oyun grafik kartı pazarı için iki büyük çip tedarikçisi.  Kaynaklardan birine göre, tarifeler önceden satılmış PC sistemlerinde zaten satılan kartlara değil, ayrı olarak satılan grafik kartlarına uygulanır. Shrout Research’den Ryan Shrout bunun bir problem olduğunu çünkü grafik kartlarının “büyük çoğunluğunun” şu anda Çin’de yapıldığını söyledi.

Nvidia’nın RTX oyun kartı hattı piyasaya sürüldü

Geçtiğimiz hafta Nvidia’nın RTX oyun kartı hattı piyasaya sürüldü. Bank of America Merrill Lynch Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Trump tarifelerinin şirketin yeni RTX kartları için fiyatları geçici olarak yüzde 5 artırarak önümüzdeki aylarda yüzde 10’a çıkarabileceğini söyledi. Birkaç Wall Street analisti, grafik kartlarının tarifelerden etkileneceğinden habersiz.

18 Eylül’de Amerika Birleşik Devletleri Ticaret Temsilciliği, idarenin yüzde 10 tarifesinden etkilenen Çin ithalatı listesini yayınladı. Liste, “baskılı devre montajları” ve “elektronik hesaplama makineleri” ile birden fazla ürün kategorisini içeriyordu. Hangi ürün alt başlığında grafik kartlarının sınıflandırıldığı belli değil. Ticaret ofisi, grafik kartlarının yeni tarifelerle karşı karşıya olup olmayacağı konusunda bir yorum talebine cevap vermedi.

AMD ve Nvidia ek tarifelerden etkilenmemek için önlem alıyor

Tarifeler sorulduğunda, AMD konuya yönelik şu açıklamayı yaptı:

AMD tabanlı ürünler üzerindeki tarifelerle ilgili potansiyel etkileri azaltmak için müşterilerimiz ve iş ortaklarımızla yakın bir şekilde çalışıyoruz. ABD tarifelerinin işimiz üzerinde önemli bir etkisi olmasını beklemiyoruz.

Bir Nvidia sözcüsü, ortaklarının diğer ülkelere zaten üretim yaptığını şu sözlerle söyledi:

Bize nispeten çok az doğrudan etkisi var. Ortaklarımızın çoğunun, etkilenen montaj çalışmalarını tarifelerden etkilenmeyen Tayvan ve Meksika’ya taşıdıklarını biliyoruz.

CNBC

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin