Geçen ay 2 milyar dolarlık Bitcoin hisse senedi satın alındı
Geçen ay 2 milyar dolarlık Bitcoin hisse senedi satın alındı

ABD’nin bu yıl Bitcoin ETF’yi onaylaması için muhtemel üç neden

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin eğilimi, kripto para biriminin daha belirgin bir şekilde kamusal olarak benimsenmesini savunan bazı önde gelen şahsiyetlerin taraftar olarak ortaya çıkmasıyla büyük ilgi görüyor.

Pek çok insan portföylerine BTC’yi eklemiş olsa da, bazı yatırımcılar, varlığın yükseliş eğilimleri ne kadar çekici olursa olsun, çeşitli endişeler nedeniyle doğrudan borsa ticareti konusunda şüphelidir. Bu yatırımcılar için, bir Bitcoin ETF aslında bir çözüm.

Bununla birlikte, Amerikalı yatırımcılar, varlığın ön plana çıkmasından bu yana böyle bir ETF alma konusunda şanssız kaldılar.

Bitcoin ETF gelecek mi?

Neyse ki, birkaç işaret, Bitcoin ETF’lerinin Amerikan finans alanını doldurmasını görmemizin çok uzun sürmeyeceğini gösteriyor.

Birincisi, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, Cuma günü WisdomTree Bitcoin ETF incelemesine devam etti ve kısa bir süre sonra, bir basın bülteni aracılığıyla değerlendirmeye başlayacağını belirtti.

Bu, SEC’in tablosunda sunulan ETF uygulamalarının sayısını sekize çıkarıyor ve iki – VanEck’in Bitcoin ETF’si ve yakın zamanda dosyalanan WisdomTree Bitcoin ETF – şu anda inceleniyor.

Şimdiye kadar SEC, kısmen dijital varlıkları yabancı fikirler olarak gören katı piyasa politikaları nedeniyle geçmişte birkaç Bitcoin ETF uygulamasını reddetmişti. Bununla birlikte, sistemde daha fazla esneklik ve daha yeni, daha uygun mevzuata rağmen, bu yeni uygulamaların olumlu bir şekilde değerlendirileceğine inanmak için nedenler bulunuyor.

İyimserliği artıran bir diğer faktör de yeni bir SEC başkanının atanması.

Gary Gensler’in 12 Nisan’da yeni SEC başkanı olarak atanmasıyla, topluluk – özellikle kripto para savunucuları – özellikle Bitcoin ETF’lerinin incelemesi alanında dijital varlıklarla ilgili daha uygun kararlar almayı umuyor. SEC Komiseri Hester Peirce, Barron’dan Avi Salzman ile yaptığı röportajda SEC’in BTC ETF’lerini onaylamaya başlayıp başlamayacağını bilmediğini belirtti.

Sonuç olarak, ABD’nin ilk Bitcoin ETF’sine her zamankinden daha yakın olduğuna inanmanın önemli bir nedeni, gelişmek için ülke dışına çıkan yeni kripto ile ilgili yeniliklere sahip olma ve aynı zamanda kripto düzenlemeleri ve kabulü açısından diğer ülkelerin gerisinde olma endişesidir.

Kanada ve Brezilya gibi diğer ülkeler Bitcoin ETF’lerini onaylarken ve kripto para birimleri için daha olumlu politikalar oluştururken, ABD’nin alanın önüne geçmek için aynı yönde ilk adımlarını atması muhtemel.

zycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin