ABD’li hukuk firmaları Coinbase aleyhine bir kanıt bulamadı
ABD’li hukuk firmaları Coinbase aleyhine bir kanıt bulamadı

ABD’li hukuk firmaları Coinbase aleyhine bir kanıt bulamadı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para borsasındaki en büyük oyunculardan biri olan Coinbase, Bitcoin Cash (BCH) çalışanlarının veya şirketin yakınında bulunan diğer sorumluların içeriden bilgi aldığına dair bir kanıt bulamadı.

Anonim kaynakları alıntılayan Fortune, ayrıntılı soruşturmanın birkaç aydır sürdüğünü ve iki büyük ABD hukuk firması tarafından yürütüldüğünü bildirdi. Geçtiğimiz Aralık ayında meydana gelen olayları araştırmak için Coinbase tarafından görevlendirilen hukuk firmaları, herhangi bir yanlış yapıldığına dair kanıt bulamadılar.

Soruşturma nasıl başladı?

Soruşturma, 2017 sonunda BCH’nin platforma ekleneceği duyurusu öncesinde, Coinbase çalışanları tarafından içeriden bilgi alışverişi şüphesiyle başlatıldı. Haber bülteni yayınlanmadan birkaç saat önce, kripto para birimi ani bir fiyat artışına neden oldu. Bu durum birçok kişinin aklında, kripto topluluğundaki bazı Coinbase çalışanlarının hassas bilgilerden yararlandığı ve pazardan önce BCH’yi satın aldığı şüphelerine neden oldu. Ancak Roger Ver, içeriden bilgi almanın abartıldığı kadar kötü bir şey olmadığını söyleyerek Coinbase’i desteklediğini açıkladı.

Normalde bu tür fiyat dalgalanmaları, büyük bir kripto para borsasının, varlık portföyüne yeni bir coin eklendiğini duyurmasından sonra gerçekleşir. Bu gelişme “Coinbase etkisi” olarak bilinir. Ancak, BCH’nin fiyat artışından önce bu fiyat dalgalanması olağandışıydı.

Coinbase sözcüsü açıklamalarda bulundu

Bir çalışanın veya yüklenicinin işini sonlandırmakta tereddüt etmeyiz ve / veya politikalarımızın ihlal edildiğini gösteren kanıtlar varsa uygun yasal işlemleri gerçekleştirmekten çekinmeyiz. Bağımsız hukuk şirketleri ile yapılan iç soruşturmanın sona erdiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Ve şirketimiz, an itibariyle herhangi bir disiplin cezası almadı.

Bir şirket çalışanı, medya yetkilisine, bir avukatın geçen hafta şirket genelindeki toplantıda konuyu gündeme getirerek araştırmanın sonucunu tartıştığını söyledi.

İç soruşturmanın bulguları, ABD merkezli borsa için iyi bir haber olabilir, ancak bu Mart ayında  müşteriler tarafından başlatılan sınıf eylem davaları görülmeye devam edecek. Coinbase, çalışanlarının içeriden bilgi ticareti yapması ve Kaliforniya’nın sahipsiz mülkiyet kanunu ve haksız rekabet yasasını ihlal etmesiyle suçlanıyor.

cryptovest

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin