featured

ABD’den yeni stablecoin hamlesi – yasadışı mı ilan edilecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kongreye sunulan yeni bir yasa tasarısı, ilgili tüm faaliyetlerin önce federal onay almasını zorunlu kılarak tüm stablecoin endüstrisini kontrol etmeyi amaçlıyor.

Onay alınmazsa

Çarşamba gecesi ABD Kongresine sunulan yeni bir yasa tasarısı, tüm stablecoinler üzerinde kapsamlı bir düzenleme uygulayabilir. Tasarı kabul edilirse, bu tür kripto para birimleriyle ilgili olarak sağlanan herhangi bir hizmet, birden fazla devlet kurumunun onayını almadan yasadışı hale gelecek:

“Herhangi bir kişinin bir stablecoin ile ilgili bir ürün çıkarması, stablecoin ile ilgili herhangi bir hizmet sunması veya başka kişiler tarafından verilen stablecoinleri içeren faaliyetler de dahil olmak üzere herhangi bir stablecoin ile ilgili ticari faaliyette yazılı onay almadan işlem yapması yasadışı olacaktır. İşlemlerin yasal hale gelmesi için Federal bankacılık kurumundan ve Federal Rezerv Sistemi Yönetim Kurulundan onay alınması gerekiyor.”

İstikrar yasası

“İstikrar Yasası” olarak adlandırılan tasarı, “tüketicileri Facebook’un Libra ve diğer Stablecoinler gibi yeni ortaya çıkan dijital ödeme araçlarının oluşturduğu risklerden korumayı” amaçlamaktadır. Ancak Kongrenin son bir ayı olduğu için onaylanmasının biraz zor olduğu ifade ediliyor.

Tasarıya önderlik eden Demokrat Parti kongre üyesi Rashida Tlaib, İstikrar Yasası’nın, düzenlenmiş mali hizmetlere erişimi olmayan insanları ve diğer azınlık gruplarını korumak için tasarlandığını belirtti.

Tasarı, kripto topluluğundan cidddi anlamda tepki çekti. CoinShares baş strateji sorumlusu Meltem Demirors, Tlaib’in tweet’lerine “kripto para birimlerinin, geçmişte bankacılık sektöründen dışlanmış olan nüfuslara hizmet maliyetini düşürdüğünü” söyledi.

Yasayı yürürlüğe sokarak maliyetlerin ve uyumluluğun artacağını ve sonuç olarak Tlaib’in korumayı umduğu insan gruplarına erişimi keseceğini ekledi.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin