Amerika’da kripto anketi: Katılanların yüzde 87’si kripto varlıkları biliyor
Amerika’da kripto anketi: Katılanların yüzde 87’si kripto varlıkları biliyor

ABD’den şok enflasyon anketi: Bitcoin için de kritik sonuçları olabilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Amerika’da koronavirüs salgınının ortaya çıkmasından çok önce, ABD Federal Rezerv bir dizi parasal genişleme politikasına başvurdu. Daha sonra 2020’de, merkez bankası salgın sırasında ekonomiye yardımcı olmak için 12 aydan kısa bir süre içinde ihraç edilen tüm ABD dolarının dörtte birini yeniden bastı. Fed Başkanı Jerome Powell ve diğer merkez bankacılarının enflasyon konusunda çok az endişe duymalarına rağmen, yakın zamanda yapılan bir araştırma, Amerikalıların %77’sinin önümüzdeki aylarda enflasyonun artmasından endişe duyduğunu gösteriyor. Peki bu, Bitcoin için ne anlama geliyor?

ABD geçen seneden beri çok fazla para basarken Bitcoin yükseliyor

Mart ayının ilk haftasında Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell, Wall Street Journal’ın düzenlediği bir iş zirvesinde bir röportaj verdi ve enflasyon konusunda endişelenmediğini açıkladı. Ayrıca Merkez Bankası’nın geçen yıl ve 2021’e kadar büyük miktarlarda USD basmasına rağmen, bankanın diğer üyeleri de yükselen enflasyon konusunda çok az endişe gösterdiler.

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, geçenlerde faiz oranlarının ne zaman yükseltileceğini belirlemenin birkaç faktöre bağlı olacağını söyledi. Bostic, fiyatlar sabit ve değişken değilse, enflasyonun %2’nin veya hatta %2,4’ün üzerine çıkması durumunda endişelenmeyeceğini vurguladı. Ek olarak, Cleveland Fed Başkanı Charles Evans halka artan enflasyonun memnuniyetle karşılandığını ve “çok düşük enflasyonun iyi olmadığını” söyledi.

ABD’lilerin büyük bölümü enflasyon riskinden korkuyor

Bu arada, ana akım medya da ABD vatandaşlarına enflasyon hakkında çok fazla endişelenmemelerini söylüyor. Ancak Civicscience tarafından yakın zamanda yayınlanan bir ankete göre Amerikalılar yükselen enflasyon konusunda çok endişeli görünüyorlar. ABD’de ikamet edenlerin %77’si artan enflasyondan endişe duyuyor. Civicscience anketi, ABD’de ikamet eden yaklaşık 2.600 kişiyi araştırdı ve anket, genç nesil Amerikalılarda enflasyon endişelerinin daha yüksek olduğunu gösteriyor.

En büyük endişe gençlerde: Yaşlıların üçte biri korkuyor

18-24 yaş arasındaki Amerikalılar  enflasyon konusunda “çok endişeli”, 25-34 yaşındakilerin yaklaşık %50’si de yine “çok endişeli” ve 35-54 yaşlarındaki katılımcıların ise %48’i “çok endişeli”. Babyboomer olarak bilinen 1946-1964 yaş arası doğanlarda ise %37’lik bir “çok endişeli” grup söz konusu. Civicscience’daki araştırmacılar, ankette Amerikalıların enflasyon fikrine gittikçe daha duyarlı hale geldiklerini de kaydetti.

“Pandeminin bir sonucu olarak çalışma saatleri ve aldıkları ücretler azalan insanlar, enflasyon fikrine ve bunun genel yaşam maliyeti açısından ne anlama geldiğine en duyarlı olanlardır. Şu anda bile iki yakayı bir araya getirmek zorsa, enflasyon bir kez çöktüğünde ne kadar zor olabileceğini hayal edin.”

Google verileri de endişeyi doğruluyor

Finans haberleri kuruluşu Zerohedge geçtiğimiz günlerde enflasyon korkularının son 100 yılın en yüksek seviyesinde olduğunu gösteren bir gösterge yayınladı. Zerohedge, Google Trends (GT) verileri enflasyon sorgularında büyük bir artış gösterdiğinden, “enflasyon” terimi ile “panik araması” yapıldığını belirtti. Şubat ayının son haftasında GT verilerine göre enflasyon aramaları, GT verilerinin sorgulanan terimler için verdiği en yüksek puan olan “100” puanını gösteriyor.

Enflasyon seviyelerinin yükselmesinden endişe duyanlar sadece ortalama Amerikalılar değil. Fed üyeleri enflasyonun gelecek yıl soğuyacağına inanırken, eski Morgan Stanley genel müdürü Manoj Pradhan enflasyonun gerçekten kaynamaya başlayacağına inanıyor. Pradhan bu görüşüne, yükselen enflasyon ve işsizlik istatistiklerini ölçen bir veri seti olan Phillips eğrisinden gelen verilerden ulaştığını söylüyor..

Gıda ve kereste gibi ürünler ile maddeler açısından enflasyon, 2021’de zaten yükselmeye başladı, ancak Pradhan gerçek alevlenmenin gelecek yıl başlayacağını düşünüyor.

Bitcoin için neden önemli?

Bu korku, değerli metaller ve kripto para birimleri gibi güvenli liman varlıkları için de bir patlama yaratabilir. Altın meraklılarına benzer şekilde, çok sayıda kripto para destekçisi, “dolar tutmanın kripto para birimi tutmaktan daha riskli” olduğuna dair çok yüksek inanç beslemeye başladı.

Bitcoin’in altın ile benzeştirilmesinin yanı sıra artık bir güvenli liman varlığı olarak görülmesi, enflasyon yükseldiğinde kolaylıkla elde edilebileceği için kripto para birimlerine ve özel olarak Bitcoin kanadına bir akın gerçekleşebileceğini düşündürüyor.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin