İran Bitcoin ve kripto para ticaretini resmen yasakladı
İran Bitcoin ve kripto para ticaretini resmen yasakladı

ABD’den İran’a bir darbe daha: İranlılar için artık Bitcoin ticareti yok

service service
Share

Share This Post

or copy the link

LocalBitcoins’in İranlıların P2P platformunda Bitcoin ticareti yapmalarını yasakladığını bildirdi. Platform bunun için net bir neden vermemiş olsa da, ABD’nin yaptırımlarının olduğu tahmin ediliyor.

İranlılar için artık Bitcoin ticareti yok

Bu haftanın başlarında haber, İran Telegram kanallarında yayınlandı. Ardından kullanıcılar hesaplarıyla ve borsa web sitesinde güncel işlemlerle ilgili sayısız problemi rapor etmeye başladılar. Bu haberler ayrıca İran LocalBitcoins sayfasında ve Twitter’da yayınlandı ve hizmetin bölgede risk nedeniyle kullanılamadığını bildirdi.

LocalBitcoins, İran’da çok sık kullanılıyordu, çünkü kullanıcıları ödemelerde yerel banka hesaplarını kullanarak kredi kartı bilgilerini ve izinlerini vermek zorunda bırakmıyordu. Ayrıca, İranlılar için LocalBitcoins ile ilgili iyi olan şey, ticaretin her iki tarafça da onaylanana kadar paranın emanette tutulmasıydı, böylece dolandırıcılık şansı azalıyordu. Yasak, İran’ın LocalBitcoins üzerindeki işlem hacmi önemli ölçüde artmaya başladığında da yaşandı.

ABD yaptırımları yasağın olası nedeni

Borsa neden İran vatandaşları için hizmetlerini durdurduğu konusunda yorum yapmadı. Ancak, en açık neden ABD’nin bir yıl önce İran’a uyguladığı yaptırımlar olabilir.

O zamanlar Başkan Trump, İran’ın diğer büyük ülkelerle yaptığı nükleer müzakerelere katılmayı durdurdu ve İran ekonomisine karşı yeni bir yaptırım ilan etti. 2018 yılında, dünyanın önde gelen Binance, ShapeShift ve diğerler kripto borsaları da İranlı yatırımcı ve trader’larla çalışmaktan vazgeçti.

Yerel fintech firması Bahamta’nın CEO’su Milad Jahandar, LocalBitcoin’in İran’dan çekilmesinin (orada kalan birkaç platformdan biri) dolandırıcılık riskini artıracağına inanıyor, çünkü insanlar birbirlerine güvenerek P2P ticareti yapmak zorunda kalacaklar, böylece dolandırıcılar için geniş fırsatlar ortaya çıkacak.

Coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin