Bitcoin 26.000 doları aşarken uzmanlardan yepyeni tahminler geldi!
Bitcoin 26.000 doları aşarken uzmanlardan yepyeni tahminler geldi!

ABD’den çalınan kritik veriler sonrası kripto alanından sesler yükseldi: “Bitcoin hacklenemez”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Blockfolio, “Bitcoin, bir SHA256 algoritmasına,  ABD Hazinesinden daha fazla güvenmek anlamına geliyor” diyor.

ABD Hazine Bakanlığı hacklendi

Kripto oyuncuları, bilgisayar korsanlarının ABD Hazine Bakanlığı’nı hacklediği haberine hızlı yanıt verdi.

Reuters tarafından yayınlanan bir habere göre, yabancı bir hükümet tarafından desteklenen “sofistike bir bilgisayar korsanlığı grubu” (soruşturmaya aşina olan üç kişiye göre Rusya’daki grup) ABD Hazine Bakanlığı’nın yanı sıra Ulusal Telekomünikasyon ve Enformasyon İdaresi’ni de hackledi.

Olay, Donald Trump’ın İç Güvenlik Bakanlığı siber güvenlik şefi Chris Krebs’i kovmasından bir aydan kısa bir süre sonra meydana geldi. Ancak Reuters, bilgisayar korsanlarının “aylardır” Microsoft Office 365 üzerinde çalışan NTIA personelinin e-postalarını izlediklerini belirtti. Diğer devlet kurumları da hacklenmiş olabilir ancak kaynaklar ek ayrıntı vermedi.

Böylesine güçlü bir devlet kurumuna yapılan saldırıya yanıt olarak, kripto oyuncuları Bitcoin’in (BTC) avantajlarına dikkat çekti.

Bitcoin asla hacklenemez

Kraken’in iş başkanı Dan Held Twitter’dan yaptığı açıklama”Bitcoin asla saldırıya uğramaz” dedi. Bitcoin boğası Anthony “Pomp” Pompliano, “Bitcoin asla saldırıya uğramadı” diyerek Held’ın hissiyatını yineledi.

Blockfolio, NTIA’nın siber güvenliğini hedef aldı ve ajansın kriptografik güvenliği için eski algoritmalar kullandığını ima etti:

https://twitter.com/blockfolio/status/1338224102998466564?s=20

Hack’in bir sonucu olarak herhangi bir fonun tehlikeye girip girmediği açık değil. Yayınlandığı sırada, hack, devlet kurumlarının e-postalarından çalınabilecek bilgilerle sınırlı görünüyor.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin