Bitcoin 23 bin doları geçerken altcoin rallisi kapıda mı?

ABD yüksek enflasyon rakamlarına hazırlanırken, kripto piyasası stres yaşıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto piyasası, dün Ocak ve Şubat ayını hatırlatan bir performans gösterdi. Desteklerin tek tek kırıldığı bir gün oldu. Bitcoin 40 bin doların altına kadar sarktı. Küresel ekonomi tarafında beklenen haberler, endüstri üzerinde büyük bir baskı oluşturdu.

Mart ve Nisan başındaki güçlü gösterinin ardından kripto varlıklar ciddi bir baskı altına girdi. Enflasyon rakamları yükselirken ve Fed faiz artırımlarıyla piyasa likiditesini sıkılaştırmaya hazır olması, yatırımcılar fonlarını riskten kaçınan varlıklara kaydırmaya yöneltti.

Son iki gün içinde kripto piyasası, yatırımcıların servetinden 170 milyar dolar çaldı. BitMEX CEO’su Arthur Hayes, Haziran 2022’ye kadar büyük bir kripto katliamı bekliyor. Hayes, Nasdaq 100 (NDX) endeksi ile Bitcoin arasındaki korelasyondan bahsetti. Nasdaq 100’ün 10.000 ve hatta daha düşük seviyelere ulaşmasını bekliyor. Bu kesinlikle kripto piyasasına yayılacak. BitMEX CEO’su, Haziran 2022’nin sonuna kadar Bitcoin’in (BTC) 30.000 dolara, Ether’in (ETH) 2.500 dolara ulaşacağını söylüyor.

Veri sağlayıcısı, kripto piyasası için rapor paylaştı

Zincir üstü veri sağlayıcısı Santiment, kripto pazarında özellikle Ethereum çevresinde artan FUD olduğunu bildiriyor. Ayrıca, bunun bazı dipten satın alma fırsatları yaratabileceğini de belirtiyor. Santiment raporu:

“İnanılmaz Mart ayının ardından piyasa değerleri düşmeye devam ederken, kripto çevrelerinde çok fazla düşüş hareketi var. Özellikle Ethereum, fiyat rallisinden önce bile bir ton FUD gördü ve ‘buythedip’ fırsatları doğabilir.”

ABD enflasyonu yüzde 8’in üzerine çıkabilir

11 Nisan Pazartesi günü, Beyaz Saray sekreteri Jen Psaki, Mart enflasyon rakamlarının “olağanüstü şekilde yükselebileceğini” ve buna “Putin fiyat artışı” adını verdiğini söyledi. Psaki gazetecilere yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Fiyat artışı nedeniyle Mart ayı TÜFE manşet enflasyonunun olağanüstü yükselmesini bekliyoruz. Enerji ve gıda piyasalarındaki küresel bozulmaları yansıtan çekirdek ve manşet enflasyon arasında büyük bir fark olacağını düşünüyoruz.”

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin