İran ulusal kripto para çalışmalarını hızlandırdı.
İran ulusal kripto para çalışmalarını hızlandırdı.

ABD yaptırımları artırdı, İran ulusal kripto para çalışmalarını hızlandırdı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bu hafta Trump yönetimi tarafından uygulanan yeni yaptırımlar sonrasında, İran ulusal kripto para geliştirmek için programını hızlandırabilir. Ülke, ABD’nin kısıtlamalarını aşmak için yen bir paraya umut bağlamış durumda.

İran ulusal kripto para çalışmalarına hız kazandırdı

Bu hafta ABD Başkanı Trump, İslam Cumhuriyeti’ne karşı yeni bir yaptırım grubu açıkladı ve müttefiklerinin İran’dan petrol satın almayı durdurmalarını teşvik etti. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, söz konusu olayda, ulusal kripto paranın yayılmasında kaydedilen ilerlemeyi görüşmek üzere gelecek hafta Merkez Bankası’yla görüşme çağrısında bulundu.

Ülke devlet destekli bir kripto kullanarak, İran’ın getirilen yeni kısıtlamaları ortadan kaldırabilmesini umut ediyor. Ayrıca, ulusun mevcut para birimi olan riyalin hayli ciddi değer kayıpları yaşadığı biliniyor.

Ülkede kripto paralar yasallaşabilir

Teknik olarak kripto paralar İran’da hala yasadışı. Ancak söz konusu görüşmeden sonra bu duyguların değişmesi muhtemel görünüyor.

İran’ın elektronik ödeme sistemi olan Post Bank, para biriminin gelişimini yönlendiriyor ve İran teknoloji endüstrisinin liderleriyle birlikte çalışıyor. Geliştirme veya sürüm için sabit bir zaman dilimi belirtilmiyor. Ancak gelecek hafta yapılacak toplantı sonrasında daha fazla bilgi çıkacağı tahmin ediliyor.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

İranlı bilgisayar korsanları Bitcoin’i güvence altına almak için fidye yazılımı geliştiriyor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin