ABD verilerinden sonra kripto piyasasında son durum nasıl?
ABD verilerinden sonra kripto piyasasında son durum nasıl?

ABD verilerinden sonra kripto piyasasında son durum nasıl?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ABD Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) enflasyon verileri Haziran’da %9,1’e çıkarak son 41 yılın zirvesine yükseldi. TÜFE’deki artış, kripto piyasasında ve borsalarda bir tasfiye zinciri başlattı.

Aslında, yüksek enflasyon oranı Federal Rezerv’i bu ayın sonunda faiz artırımı konusunda büyük adımlar atmaya zorlayacak. CME’nin FedWatch ekranı, 27 Temmuz’daki Fed toplantısında 100 baz puanlık faiz artırımı olasılığını gösteriyor.

Kripto piyasası son TÜFE verilerinden nasıl etkilendi?

ABD Çalışma İstatistikleri Bürosu’nun Haziran ayı için %9,1’lik bir TÜFE açıklamasının ardından kripto fiyatları büyük ölçüde düştü. Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) fiyatları sırasıyla 18.990 dolar ve 1.019 dolara düştü. Artan enflasyonun üst üste dördüncü ayı olması nedeniyle durgunluk korkusu da artıyor.

Mevcut senaryo, 27 Temmuz’da Fed’in 75 baz puanlık faiz artırımını teyit ediyor. Ancak asıl endişe, 100 baz puanlık faiz artırımı olasılığının gerçekleşmesi. CME’nin FedWatch ekranı, %45 olasılık 75 bps faiz artırımı ve %55 olasılık 100 bps faiz artırımı gösterir.

Düşüş koşulları ve likidite krizi nedeniyle zaten baskı altında olan kripto piyasası, yükselen faiz oranları sonucunda önemli ölçüde düşebilir. Son aylarda dünya çapındaki merkez bankalarının faiz artırımı, yatırımcıların kripto ve hisse senetlerine olan ilgisini azalttı.

Kripto para birimleri son birkaç çeyrektir hisse senetlerini yakından takip ediyor. Yatırımcılar makro ekonomik riske maruz kalmalarını azalttıkça, hisse senetleriyle birlikte kriptoya olan ilgilerini de kaybettiler.

Goldman Sachs tarafından Çarşamba günü yayınlanan bir anket, küçük işletme sahiplerinin %93’ünün ABD‘nin önümüzdeki altı ay içinde resesyona gireceğini düşündüğünü ortaya koydu.

Bank of America ekonomistleri, “bu yıl hafif bir durgunluk” nedeniyle perakende ve kurumsal yatırımcılardan bir geri çekilme görülebileceğini söylüyor.

Kripto piyasasındaki tasfiye artışı!

Küresel kripto piyasası değeri, en son TÜFE raporundan sonra 867.54 milyar dolara düştü. Kripto piyasasındaki fiyatlardaki artış, yatırımcılar ve kurumsal yatırımcılar tarafından yapılan açığa satışlar nedeniyle gerçek dışı. Kurumsal yatırımcılar, enflasyon verileri öncesinde BTC’de kısa pozisyonlar alıyordu.

Bitcoin (BTC) Shorts and Longs

Toplam kripto tasfiyesi 250 milyon doların üzerine çıktı. Ethereum ve Bitcoin son 24 saatte 88 milyon ve 87 milyon tasfiyeye tanık oldu.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin