Joseph Lubin’e göre Blockchain'in Katman 1 ve Katman 2 teknolojileri Blockchain değil!
Joseph Lubin’e göre Blockchain'in Katman 1 ve Katman 2 teknolojileri Blockchain değil!

ABD ve Çin firmaları Blockchain araştırmalarında lider

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Cuma günü IPR Daily tarafından yayınlanan bir rapora göre, ABD ve Çin firmaları Blockchain geliştirme uygulamalarında küresel liderliği elinde bulunduruyor.

ABD ve Çin firmaları Blockchain alanında onlarca patent başvurusunda bulundu

Raporda, Çin İnternet devi Alibaba’nın Blockchain alanında 90 patent başvurusu ile araştırma yaptığı ortaya konuluyor. IBM, toplam 89 patentle Alibaba’yı takip ediyor. MasterCard, 80 patentle üçüncü olurken, Bank of America 53 patentle dördüncü sırada yer alıyor.

IPR, sıralama için toplanan bilgilerin ABD, Çin, Japonya, Avrupa ve Güney Kore’den 10 Ağustos itibarıyla Dünya Veri Fikri Mülkiyet Örgütü’nün Uluslararası Patent Sistemi, patent veri tabanlarından geldiğini söyledi.

Çin Halk Bankası kendi kripto parasını çıkaracak

İlginç bir şekilde, Çin’in kripto ile ilgili her şeye yönelik baskısına rağmen, listede beşinci sırada Çin Halk Bankası (PBoC) yer alıyor. Çin Halk Bankası, 44 olağanüstü patente sahip dünyadaki birkaç merkez bankasından biri. Ayrıca, çalışmalar yaklaşmakta olan Blockchain teknolojisine kendi kripto parasını çıkararak girmeyi planladığını gösteriyor.

Çin son zamanlarda çok fazla anti kripto hissi oluşturdu. Son zamanlarda, kripto ile ilgili olayları ve promosyonları yasakladı. Ayrıca, WeChat ve Alipay kripto para birimi işlemlerini durdurdu.

Patent başvuru sayıları
Patent başvuru sayıları

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin