ABD alarma geçti! Çin’in kripto para sektöründeki hakimiyeti endişe yaratıyor
ABD alarma geçti! Çin’in kripto para sektöründeki hakimiyeti endişe yaratıyor

ABD ve Çin arasındaki gerginlik hisse senetleri gibi kripto paralara da zarar veriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bu sıralar Atlantik’in her iki tarafındaki borsalarda adeta katliam yaşanıyor. ABD ve Çin arasında tansiyonun iyice yükselmesi ve aralarındaki ticaret savaşı konusundaki endişeler, merkez bankalarının ihtiyati tedbir almasına neden oluyor.

Şu an ayrıca hisse senetlerinin fiyatlarını arttırmaları için olumlu bir gelişme bulunmuyor. Bu durum ise küresel hisse senedi fiyatlarının daha da düşmesine neden oluyor.  Mevcut durumdan kripto para sektörü de aynı şekilde etkilenmişe benziyor. En iyi 10 kriptonun öncülüğüne piyasanın geneli, S&P ve Dow Jones ile birlikte Perşembe günü 11 Ekim’de kırmızı bir görünüme sahipti.

Trump, Faiz Oranı için Fed’i Suçluyor

Başkan Donald Trump, iç meseleler ve yabancı güçler konusunda genellikle hızlı tepkiler veren bir politikacı olarak biliniyor. ABD Merkez Bankası, ekonominin bazı enflasyon işaretleri ile istikrarlı bir şekilde büyüdüğünü gördü. Bu durum, FED’in faiz oranlarını artırma kararında da etkili oldu. Piyasa ise ekonomiyi kontrol altında tutmak için önümüzdeki dönemlerde daha fazla faiz artırımı bekliyor.

Piyasalar düşüşe geçtiğinde ise Trump hızla Fed’i suçladı ve faiz artırımının “hata” olduğunu söyledi. “bu, çok sıkı, bence Fed çıldırdı” diye ekliyor, kurum “deliriyor” şeklinde yorumları oldu.

Global hisse senedi piyasaları Perşembe günü Dow Jones’u takip etti. Ve hem gelişmekte olan ekonomiler hem de gelişmiş ülkeler ABD ve Çin arasında süren ticaret savaşının tedirginliğini yansıttı. Cuma günü ise ABD ve Avrupa’da hisse senedi piyasalarının bir miktar yükseldiğine şahit olduk.

Kripto paraların düşme sebebi ABD ve Çin arasındaki gerginlik mi?

Kripto çökmesinin arkasındaki sebep belirsizliğini koruyor. Bazı uzmanlara göre, düşüş, yatırımcıların genel riskten kaçınmalarından kaynaklanıyordu. Uzmanların yorumlarına göre bu tarz ekonomik zamanların test edildiği dönemlerde yatırımcılar dijital paralar gibi volatilit varlıklara yatırım yapmak istemezler.

Bazı analistler de fiyat düşüşünün Bitcoin fiyatının toplam elektrik maliyetinin altına düşmesine bağlıyor. Bu, Bitcoin’de yüzde 4’lük bir düşüşe neden olurken, Ethereum ve XRP fiyatlarının ise yüzde 10’dan fazla düştüğü görüldü. Fiyatlar düşüşten bu yana bir miktar iyileşme gösterdi.

Kripto paralar için likidite eksikliği ve ABD ile Çin arasındaki artan gerilimler nedeniyle hisse senedi ve kripto paralarda riskli durumun devam etmesi bekleniyor.

Societe Generale’nin global sabit gelir stratejisti Kit Juckes’e göre, Trump önümüzdeki haftalarda Çin’i para manipülatörü olarak lanse edebilir. Bu ise piyasada daha fazla soruna neden olacaktır.

Juckes, ABD’nin dünya ekonomisinin yavaşlamaya başladığına dair göstergelere karşı çok fazla duyarlı olmadığı şekilden yorum yapıyor.  Ayrıca satışların devam etmesi durumunda Fed’in “tonunu yumuşatacağına” inandığını belirtiyor.

blokt

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin