Topluluk hissi 44 gün sonra negatife döndü! Bitcoin fiyatı düşecek mi?
Topluluk hissi 44 gün sonra negatife döndü! Bitcoin fiyatı düşecek mi?

ABD vatandaşı Costanzo Bitcoin ile kara para aklama suçundan cezaya çarptırılıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD vatandaşı Costanzo Bitcoin ile kara para aklama suçundan cezaya çarptırılıyor. ABD hükumeti peer-to-peer (P2P) platformu Localbitcoins kullanan bireyleri inceliyor. Bu hafta Thomas Costanzo adlı bir Arizona eyaleti sakini, kripto para birimi işlemleri ile kara para aklama suçundan 164.000 dolar tutarında cezaya çarptırıldı.

ABD vatandaşı Costanzo Localbitcoins platformunda 164.000 dolar BTC değerinde değişim yaptı

Arizona Eyaleti ve Adalet Bakanlığı’ndan ABD Başsavcılık Ofisi, Localbitcoins platformunda 164.000 dolar Bitcoin (BTC) değerinde değişim yapan Thomas Costanzo (AKA Morpheus) adlı bir tüccarı mahkum etti. Yetkililer, soruşturmanın iki yıl süren işlemlerden kaynaklandığını iddia ediyor. Geçtiğimiz yıl Nisan ayında yayınlanan haberlerde, Thomas Costanzo’nun evine baskın düzenlediğini ve 20 Nisan 2017’de milli güvenlik güçleri tarafından gözaltında tutulduğunu bildirdi. Yerel medya kuruluşları ABD federal kurumları tarafından, Thomas Costanzo’ya karşı yapılan suçlamaların ülke çapındaki bir kripto para karşılığı kara para aklama suçundan kaynaklandığını ileri sürdü.

Savcılar Bitcoin kullanılarak beş kez kara para aklandığını belirtiyor

Localbitcoins’in yanı sıra, Thomas Costanzo da kendi tezgah üstü kripto para birimi satışlarını yürütüyor.  Savcılar tarafından 28 Mart 2018 tarihine kadar bu yöntemle beş kez kara para aklandığı belirtiliyor. Arizona Avukat Bürosu  konuya yönelik şu açıklamaları yaptı:

Thomas Costanzo, 50.000 dolara kadar nakit işlemlerde bulunmaya istekli olduğunu belirtti. Gizli federal ajanlar Thomas Costanzo’ya yaklaştıklarında ve uyuşturucu satıcısı olduklarını söylediğinde, Thomas Costanzo onlara Bitcoin verdi. Onlara bu yolun kolluk kuvvetlerine takılmadan satış yapabilmenin harika bir yolu olduğunu söyledi.

ABD vatandaşı Costanzo Bitcoin ile kara para aklama suçundan cezaya çarptırılıyor
ABD vatandaşı Costanzo Bitcoin ile kara para aklama suçundan cezaya çarptırılıyor

ABD vatandaşı Costanzo gizli ajanlardan yaklaşık 164.700 dolar nakit aldı

Raporda, Thomas Costanzo’nun gizli ajanlardan yaklaşık 164.700 dolar nakit aldığını belirtiliyor. Kolluk kuvvetleri, Costanzo’nun internette uyuşturucu satın almak için Bitcoin kullandığını da belirtti. AML/KYC yasalarını takip eden merkezi borsalar genellikle işlem ve memurların durumu için yüzde 1-2 ücret almakta. Ancak Thomas Costanzo eşler arası işlemlerde yüzde 7 ila yüzde 10 arasında ücret almakta.

Beş kara para aklama suçlaması, Costanzo’yu 20 yıl hapis, yaklaşık 250.000 dolar para cezası ya da her ikisini birden getirebilir

Yetkililere göre, soruşturma IRS, DEA, ICE, İç Güvenlik, ABD Postanesi ve yerel Arizona polis güçleri tarafından gerçekleştirildi. Thomas Costanzo, Bölge Yargıcı G. Murray Snow tarafından 11 Haziran 2018’de hapis cezasına çarptırılmakla karşı karşıya gelecek. Beş kara para aklama suçlaması, Costanzo’yu 20 yıl hapis, yaklaşık 250.000 dolar para cezası ya da her ikisini birden getirebilir. Ayrıca Vekalet Bürosu, davada da birtakım Bitcoin’lerin elden çıkarılması nedeniyle ele geçirilmediğini belirtiyor. ABD’de vatandaşların, Bitcoin ve benzeri kripto paralar ile yasadışı işlem yaptığı ve kara para akladığı vakalar daha öncede oldu.

News.bitcoin

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin