ABD Senatosu'ndan kripto paraları da ilgilendiren kritik SEC adımı!
ABD Senatosu'ndan kripto paraları da ilgilendiren kritik SEC adımı!

ABD Senatosu’ndan kripto paraları da ilgilendiren kritik SEC adımı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ABD Senatosu, Gary Gensler’in Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) başkanlık etmesi için aday olduğunu onayladı. Peki bunun kripto paralar için bir anlamı var mı?

Gary Gensler, SEC başkanlığına aday

Bugün yapılan ve 53-45 ile sonuçlanan oylamada Senato üyeleri, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na liderlik etmesi için Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’nun (CFTC) eski başkanını onayladı. MIT Sloan School of Management’ta profesör olan Gensler, Kasım ayında Başkan olarak seçilen Joe Biden’ın ekibine finans uzmanı olarak katılmak için gönüllü oldu. Biden, eski CFTC başkanının Ocak ayında göreve başlamasından kısa bir süre önce SEC başkanlığına seçtiğini duyurdu.

Geçen ay Senato Bankacılık Komitesi ile yaptığı onay oturumları sırasında Gensler, kripto ile ilgili SEC politikasında değişiklik uygulayıp uygulamayacağı konusunda cevap vermekten kaçındı. Bununla birlikte, Bitcoin’in (BTC) komisyonun düzenleyici alanından dışlanması gibi önceki kararlarından bazılarını desteklediğini söyledi.

Gensler o dönem şu açıklamasıyla dikkat çekmişti:

”Bitcoin ve diğer kripto para birimleri, finansal planlama ve yatırımcı katılımına yeni bir düşünce getirdi. Hem yeni inovasyonu teşvik etmek hem de özünde yatırımcı korumasını sağlamak için komisyon arkadaşlarıyla birlikte çalışacaktım. Menkul kıymet olsaydı, SEC altında menkul kıymet yönetmeliğine girerdi.”

Gensler, 2009’dan 2014’e kadar Başkan Barack Obama’nın başkanlığında CFTC’nin başkanlığını yaptı. CFTC Başkanı olarak görev yaptığı süre boyunca sıkı bir düzenleyici olarak biliniyordu ve 400 trilyon dolarlık finansal türevler piyasasında reformları denetliyordu.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin