SEC’den ilginç Bitcoin, Ethereum ve Ripple hamlesi geldi
SEC’den ilginç Bitcoin, Ethereum ve Ripple hamlesi geldi

ABD SEC ve CFTC Bitcoin ve kripto sektörüne yönelik yatırımcıları uyardı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Mali makamlar, Bitcoin ve kripto para birimi alanındaki potansiyel yatırımcılara bazı güçlü tavsiyeler verdiler, bu konuda çok dikkatli olmak gerekiyor. İnsanların paralarını yasadışı olarak toplamak için kendilerini kripto para birimi işletmeleri veya danışmanlık firmaları olarak tanıtan birkaç dolandırıcılık firması veya projesi var.

ABD SEC ve CFTC Bitcoin piyasasına yönelik yatırımcıları uyardı

ABD mali düzenleyicileri, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve Emtia Vadeli İşlem Ticaret Komisyonu (CFTC), yakın zamanda yatırımcılara ortak bir uyarı verdi. Onlara çok dikkatli olmalarını ve kripto alanına yatırım yapmadan önce gerekli özeni göstermelerini şiddetle tavsiye ediyorlar.

SEC’in Yatırımcı Eğitimi ve Avukatlığı Ofisi ve CFTC’deki Müşteri Eğitimi ve Sosyal Yardım Ofisi tarafından bir uyarı yapıldı. Mali makamlar, faillerin, şüphesiz yatırımcılardan fon toplamak amacıyla kripto para birimi ticareti yapan ticaret danışmanları ve danışmanlık firmaları olarak dolandırıcılıklarını sakladıkları belirterek, kripto ile ilgili yatırım dolandırıcılıklarını ayrıntılı olarak anlatıyor.

ABD mali düzenleyicilerinden gelen bildirim notu

Düzenleyicilerden gelen bildirim notunda şu ifadeler yer alıyor:

Bazı durumlarda, sahtekarlar fonlarını tescilli kripto alım satım sistemlerine veya ‘madencilik’ çiftliklerine yatırdıklarını iddia ederler. Sahtekarlar, çok az riskli veya hiç risk almadan yüksek garantili geri dönüşler (örneğin, %20-50) vaat eder. Yatırımcılar, genellikle Bitcoin gibi bir dijital varlık kullanarak yatırım yaptıktan sonra, bu dolandırıcılar yatırımcılarla iletişim kurmayı tamamen bırakıyor.

Nasdaq

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin