hisse senedi, kripto para, SEC, kripto para haberleri
SEC kripto para

ABD regülatörleri kripto paranın hisse senedi piyasası gibi olmasını istiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

SEC, kripto para borsalarının, hisse senedi piyasalarına benzer benzer ilkelerini uygulayarak iyileşebileceğine inanıyor.

Pek çok düzenleyici, uzman ve analist, kripto para piyasasının hala uygun gözetim ve düzenlemelerden yoksun olduğuna inanıyor. Yakın zamanda yayınlanan bir habere göre, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonundan kıdemli Brett Redfearn, mevcut kripto para birimi piyasalarını “Vahşi Batı” ya benzediğini belirtildi.

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) esas olarak kripto para piyasası manipülasyonu, siber güvenlik, dolandırıcılık, kara para aklama ve terörün finansmanı ile ilgileniyor. Redfearn şunları söyledi:

“Bütün finans kuralların kripto paralara tercüme edileceğinden emin değilim. Ama o alanda ilkelerimiz var. Bunlara, kripto para ticareti için bir şekilde başvurmak zorundayız.”

Geleneksel hisse senedi piyasa düzenlemeleri ICO’lara çok uymuyor

SEC yalnızca kripto para birimleri ve kripto para borsaları ile ilgilenmiyor. SEC ayrıca ICO ve token satışlarını da sıkı bir şekilde takip ediyor. Geçmişte SEC birçok kez yatırımcıların ICO’lara ve satış tokenlerine yatırım yaparken çok dikkatli olmaları gerektiğini belirtmişti.

ABD düzenleyicileri çoğu ICO tokeninin menkul kıymet olarak sınıflandırılabileceğini ama geleneksel menkul kıymetlerin yaptığı düzenlemelere uymayacağını söylüyor.

Bazı kripto para uzmanları, düzenleyiciler uygun bir düzenleyici çerçeve oluşturduklarında kripto para birimi ve ICO pazarının daha iyi olacağını düşünmektedir. Uygun düzenlemeler ve güvenlik önlemleri aynı zamanda kurumsal yatırımcılara kripto para piyasasına yatırım yapmak için daha fazla güven ve motivasyon sağlayabilir.

Bitcoinist

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin