ABD merkezli dev kripto para borsası Ripple ticaretini sonlandırıyor! XRP fiyatı kötü etkilendi
ABD merkezli dev kripto para borsası Ripple ticaretini sonlandırıyor! XRP fiyatı kötü etkilendi

ABD merkezli dev kripto para borsası Ripple ticaretini sonlandırıyor! XRP fiyatı kötü etkilendi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ABD vatandaşlarına yönelik Ripple (XRP) ticaretini durduran kripto para birimi borsalarının listesi, son olarak Kraken’in eklenmesiyle büyümeye devam ediyor.

Kraken, Ripple ticaretini sona erdiriyor

San Francisco merkezli önde gelen kripto borsası Kraken, Ocak ayının sonundan itibaren Ripple (XRP) ticaretini durduracaklarını duyurdu. Karar yalnızca ABD vatandaşı vatandaşlarını etkileyecek, hizmetler ülke dışında bulunan müşterilere yönelik olarak yürütülmeye devam edecek.

Kraken, 29 Ocak 17.00 PT (veya 30 Ocak TSİ 04.00) itibarıyla Amerika Birleşik Devletleri merkezli kullanıcılar için XRP ticaretini askıya alacak. 10 yaşındaki borsa, vatandaşların 28 Ocak saat 23.59’a kadar tüm pozisyonları kapatmaları gerektiğini, aksi halde ”pozisyonlarının tasfiye edileceğini” söyledi.

Bununla birlikte Kraken, ABD’li kullanıcıların, borsa ticaret faaliyetlerini durdurduktan sonra bile XRP yatırabilecek, tutabilecek ve çekebileceklerini söyledi.

Ek olarak, diğer ülkelerdeki müşteriler hiçbir şekilde etkilenmeyecek ve XRP piyasaları kesintisiz olarak çalışmaya devam edecek.

XRP fiyatı düştü

Kraken, geçen yıl Ripple’a getirilen SEC suçlamalarıyla kararını beklendiği gibi doğruladı. Ödeme işlemcisinin 1,3 milyar dolarlık kayıtsız bir menkul kıymet teklifi gerçekleştirdiğini iddia ediliyor.

Çok sayıda kripto borsası ve işletme, sonraki haftalarda XRP tokenini kaldırdı ve bu da fiyata zarar verdi.

Kraken’in duyurusu, varlığın birkaç dakika içinde 0,255 dolardan 0,26 dolara %12 oranında düşmesiyle XRP’nin değerini etkilemiş görünüyor. Ripple’ın yerel kripto parası bazı kısa vadeli kayıpları telafi etmesine ve 0,29 dolar civarında işlem görmesine rağmen, SEC’in davayı resmileştirmesinden bu yana yaklaşık %60 oranında düştü.

Bu yazı ilk olarak Cryptopotato’da yayınlanmıştır.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin