featured

ABD makamları, geçmiş döneme ait hack olayından Bitcoin ele geçirdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Adalet Bakanlığı, on yıl önce Silk Road hackinde çalınan BTC’lere ulaştı. 50.000 Bitcoin çalan bir bilgisayar korsanın ele geçirildi. Adalet Bakanlığı’nın ele geçirdiği BTC’lerin değeri 3.36 milyar doların üzerinde olduğu saptandı.

Yetkililer, eylemin o sırada DOJ’un şimdiye kadarki en büyük kripto para birimi ele geçirdi. Bu ele geçirilen varlıklar tarihinin ikinci en büyük vakası olarak kaydedildi.

James Zhong, 2012’de Silk Road’dan aldığı 50.676 BTC hackiyle ilgili olarak bir Manhattan mahkemesi önünde dolandırıcılık telgrafı çekmek için suçunu kabul etti. Silk Road, yatırımcıların Bitcoin karşılığında genellikle yasadışı mallar satmalarına izin veren ilk büyük darknet pazarıydı. Zhong, Silk Road’un ödeme işlemcisini bir dizi sahte hesap aracılığıyla kendisine Bitcoin vermesi için kandırmayı başardı.

10 yıllık BTC’ler yeniden ele geçirildi

Adalet Bakanlığı’nın açıklamasında, “Neredeyse on yıl boyunca, bu büyük kayıp Bitcoin yığınının nerede olduğu 3,3 milyar doların üzerinde bir gizem haline geldi” dedi.

Yetkililer, geçen yıl 9 Kasım’da yapılan bir baskın sırasında Zhong’un evinden başlangıçta Bitcoin’in yanı sıra değerli metal çubukları ve 600.000 doların üzerinde nakit paraya el koydu. 

Bitcoin’in büyük kısmını bir yeraltı kasasındaki özel anahtarlarda ve “banyo dolabında saklanan bir patlamış mısır tenekesinde battaniyelerin altına batırılmış tek kartlı bir bilgisayarda” buldular.

theblock


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin