kripto para yatırımcıları
Google, Facebook ve Twitter aleyhine kripto para yatırımcıları dava açtı!

ABD mahkemesi Coinbase’ye karşı açılan BCH insider trading davasını reddetti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD’nin en büyük kripto cüzdan sağlayıcısı ve borsası Coinbase geçtiğimiz yıl, 23 Ekim’de Bitcoin Cash (BCH) listelemesi sırasında “BCH insider trading” yapıldığı iddiası ile mahkemeye verilmişti.

Kaliforniya’nın Northern District Mahkemesi, davacı Arizona Eyaletinden Jeffrey Berk’in şikâyetlerinde “iddialarına ilişkin yasal dayanakları için yeterli delil olmadığı” kararına vardı.

Asıl dava, 19 – 21 Aralık tarihleri arasında BCH desteğinin başlatılmasıyla bağlantılı olarak borsada “yanlış muameleye” maruz kaldığı iddia edilen tüm Coinbase müşterilerini temsilen borsaya karşı açılmıştı.

Bir yatırımcı tüm BCH işlemi yapan müşteriler adına Coinbase’yi BCH konusunda insider trading yapmakla suçladı

Berk, Coinbase çalışanlarının ve içeriden bilgi alan bazı kişilerin halka açık olmayan bilgiler temelinde işlem yaptıklarını şu şekilde açıklamıştı:

19 Aralık 2017’de, kendi çalışanlarını BCH’yi tam olarak destekleme konusunda organize ettikten sonra, Coinbase aniden duyuru yapıp birkaç dakika içinde platformunda BCH’nin alım satımını başlattı. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, bilgi sahibi olan kişiler, alım satım emirleri ile Coinbase ve GDAX’a yüklendiler. İşlemler düşük miktarlarda da olsa BCH’yi makul fiyatlarla elde ettiler.

Bölge yargıcı sunulan delilleri yetersiz buldu

Bölge Yargıcı Chhabria asıl dava konusu “BCH’nin Coinbase’de listelenmesine başlandığı zaman bilgi sahibi olmayan yatırımcılar için BCH’nin işlemleri konusunda haksız rekabet olduğu ” iddiasına verdiği yanıtta, şuna karar verdi:

 Jeffrey Berk, Coinbase’in görevinin kapsamını veya içeriğini geniş genellemelerden başka bir şeyle açıklamakta başarısız oluyor. Şikâyetin bir okuyan bir kişi Coinbase’in farklı olarak ne yapması gerektiğini ya da Bitcoin Cash’in sorunsuzca hayata geçmesi konusunda Coinbase’in neden Berk’in uygun gördüğü şekilde davranması gerektiğini merak ediyor.

Bu nedenle, “tek istisna” haricinde yargıç önyargısız bir şekilde davanın düşmesine karar verdi. Berk ve yasal temsilcilerine ise 21 gün içinde karara farklı bulgular ile itiraz etme hakkı verdi.

Benzer bir dava da New York mahkemesi tarafından reddedildi

Bu hafta yaşanan benzer bir gelişme de New York’dan geldi. New York yargıcı, bir yatırımcının Nano (XRB) geliştiricilerine karşı açtığı bir davayı da reddetti. Davada, altcoinin çekirdek ekibi ABD menkul kıymet yasalarını ihlal etmekle suçladı. Ayrıca aynı davadaki diğer suçlama da Şubat ayında platformlarından 17 milyon XRB (o zamanki değeri yaklaşık 187 milyon dolar) çaldıran İtalyan kripto borsası BitGrail’in güvenilirliği konusunda yanlış bilgiler verildiği doğrultusundaydı.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin