facebook
ABD Kongre Üyesinden Facebook ’a çarpıcı çözüm önerisi

ABD Kongre üyesinden Facebook’a çarpıcı çözüm önerisi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Amerika Birleşik Devletleri temsilci üyesi Warren Davidson (R), Facebook ‘un Calibra cüzdanına Bitcoin (BTC) eklemesinin, yeni para birimi Libra’yı oluşturmaktan daha iyi bir fikir olacağını söyledi.

Kongre üyesi, 11 Ekim’de Noded Bitcoin podcast’ine verdiği röportajda,  Facebook’un “güzelliğinin bir parçası” olan önerisinin Libra stabil coin olduğunu ve bugün zaten sosyal medya platformunda var olan tüm sorunları gözler önüne serdiğini söyledi.

“Filtrelenmiş işlemler mi yoksa özgürlük mü istiyoruz?”

Davidson, bu Temmuz ayında Libra için yapılan Kongre oturumlarının, Facebook üzerinde baskıları yoğunlaştırdğını ve “pek çok sorunun Libra ile ilgili olmadığını” belirtti.

Sosyal medya devinin özel bir kripto para birimi oluşturma teklifinin, platformun mevcut işlemlerinin çoğuna odaklanmayı sağladığını belirterek şunları söyledi:

Facebook zaten içeriği filtreliyor – bazı insanlar önyargılı, bazı insanlar harika, güvenli alanımı koruyorlar diyor[…] Yani filtrelenmiş konuşma mı yoksa serbest konuşma mı istiyoruz? Filtrelenmiş işlemler mi yoksa özgürlük mü istiyoruz?

Podcast sunucusu Pierre Rochard, Kongre oturumlarının -çoğu geleneksel finans sektöründen gelen gözlemciler için – yine de merkezileşmiş ve özel bir girişim olan Libra vasıtasıyla Bitcoin’i daha iyi anlayabilmeleri konusunda ideal bir araç olduğunu savundu.

Davidson, bunun, sözünü ettiği birçok kişi üzerindeki etkisi olduğu konusunda hemfikirdi. Ancak bununla beraber küresel finans konusunda merkezi otoritelerin varlığını gerekli gören insanlar için duruşmaların yalnızca dağıtılmış defterlere ve merkezsiz kripto para birimlerine karşı olumsuz fikirlerini körüklediğini belirtti.

Libra’nın  bir ödeme aracı olarak mevcut istikrarı bozabileceğini düşünen Davidson, Facebook ve Google gibi yekpare teknoloji devlerinin neredeyse hükümetlerin otoritesine meydan okuyacak büyüklüğe eriştiğine işaret ediyor.

Libra, Facebook ’un önceki başarısızlıklarına dikkat ediyor

ABD Temsilciler Meclisi’nin Mali Hizmetler Komitesi başkanı olan ABD Temsilcisi Maxine Waters – bu Temmuz ayında Libra için yapılan kongre oturumlarında, daha önceki Facebook tartışmaları sırasında ortaya çıkan endişeler ve platformun bir stabil coin başlatmak için verdiği teklif arasındaki direkt bağlantı bir bağlantı kurdu.

Waters, projenin başlamasından kısa bir süre sonra, Facebook’un Haziran ayı ortasında Libra ile ilgili çalışmaları durdurmasını istemişti.

Teknoloji devinin “tüketici verilerini gizli tutamadığı konusunda bir kanıtlanmış model” olduğunu ve “ABD başkanlık seçim sonuçlarını etkilemek için“ kötü niyetli Rus taraflarının reklamları satın almalarına olanak sağladığını ”iddia etti.

ABD’li milletvekilleri ise Facebook’a, müşteri verilerinin toplanması, depolanması ve kötüye kullanılması gerekçesiyle 5 milyar dolar ceza alan bir firmaya nasıl güvenebileceklerini sormuştu.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin