featured

ABD Kongre üyeleri SEC’e Bitcoin ve kripto paraları düzenlemesi için baskı yapıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

28 Eylül Cuma günü, kripto paraların düzenlenmesi için ABD Kongre üyeleri, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Jay Clayton’a, mektup göndererek tekrar görüş bildirdiler.

ABD Kongre üyeleri, kripto paraların kabul edilmesi için çağrıda bulundu

Mektup yoluyla tartışılan ana konu, menkul değerler olarak kabul edilebilecek dijital varlıklar arasında bir ayrım yaratılmasıydı ve kripto paraların hepsi aynı kategori altında değerlendirilemezdi. Meclis üyeleri Jay Clayton’ı uyararak Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) gibi kripto paranın kabul edilmesine ve dikkate alınmasına yardımcı olacak katı ve açık yönergeler oluşturmaya çağırdı.

SEC hala kripto paraların çoğunu menkul kıymetler olarak görüyor, bunun üzerinde hisse senedi için uygulanan aynı yasaları kullanarak karar veriyor. Her ne kadar kripto paralarla ilgili yasaları güncellemek için komiteyi bir araya getirecek çok sayıda rapor olsa da, Jay Clayton ve SEC hiçbir güncelleme yapılmayacağını belirten kararlılık gösteriyor. SEC, yasalarda herhangi bir geçici değişiklik yapmak için Kongre’nin desteğine ihtiyaç duyuyor. Mektupta mevcut durum şu sözlerle ifade ediliyor:

Dijital paraların teklifleri ve satışlarını çevreleyen mevcut belirsizlik, Amerika Birleşik Devletleri‘ndeki yeniliği engelliyor ve sonuçta iş dünyasını başka bir yere yönlendirecek. SEC’in, konumunu açıklığa kavuşturmak için daha fazlasını yapabileceğine inanıyoruz.

Blockchain ve kripto para alanındaki yasalar için toplantı yapıldı

Mektupta dile getirilen endişeler ve tartışma noktaları, bu hafta Washington’da meydana gelen bir yuvarlak masa toplantısı sonrasında geliyor. Toplantının amacının, Blockchain teknolojisi ve kripto para birimleri alanındaki yasama göstergelerini oluşturmak olduğunu belirten Carla Carriveau, toplantının ayrıntılarına değindi.

Yuvarlak masa toplantısındaki konuların kripto para birimi endüstrisiyle uyumlu olduğunu ve düzenleme ve sahiplenme konusunda da geçerli noktalar sunduklarını söylemeye devam etti. Geçtiğimiz hafta, Kevin Brady tarafından yönetilen ABD bürokratlarının olduğu bir grup, kripto paraların vergilendirme konusunu İç Gelir Hizmetleri’ne (IRS) dayandırdı. Mektupta şu ifadele yer alıyor:

Bu nedenle bugün, IRS’yi güncellenmiş rehberlik yayınlamaya zorlamak için tekrar tekrar bu konuyu vurguluyoruz. Kripto para birimleri kullanılırken vergi yükümlülüklerini daha iyi anlamak ve bunlara uymak isteyen vergi mükellefleri için daha fazla netlik sağlanmak adına düzenleme yapılmak zorunda.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin