ABD - İran Gerilimi Küresel Ekonomiyi Sarsıyor
ABD - İran Gerilimi Küresel Ekonomiyi Sarsıyor

ABD-İran gerilimi küresel ekonomiyi sarsıyor – Altın, Petrol ve Bitcoin dolara karşı değer kazanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD ‘nin gerçekleştirdiği hava saldırısı sonucu İran en iyi generali Kasım Süleymani’nin öldürülmesi, dünyada bir dizi olumsuz sosyoekonomik etki başlattı.

ABD Havaalanları İran-Amerikan’ı havaalanlarında kısıtlarken, İran uluslararası nükleer anlaşmadan çekildi. Her iki ülke tarafından da deklare edilen agresif bir hamle tehdidi küresel ölçekte bir savaş endişesini ortaya çıkarıyor.

Kripto analisti ve Three Arrows Capital firmasının CEO’su bu konuda doğunun bakış açısı hakkında tweet attı:

    Hafta sonu boyunca İran gerginliğinden dolayı Asya açılışında altın yükseldi.

1) İran, 2015 nükleer anlaşmasından çekildi.

2) Irak parlamentosu tüm yabancı birliklerin derhal tahliye edilmesini istedi.

3) Trump orantısız misilleme tehdidinde bulunuyor.

4) Bağdat’taki ABD büyükelçiliğine 3 katyusha roketi atıldı.

Gelişmeler, Bitcoin (BTC) fiyatı üzerinde de artışa neden oluyor. Yılbaşında düşüş eğiliminde olmasına rağmen, fiyat şu anda 7500 dolar civarında yükseliş dirençlerini test ediyor gibi görünüyor.

btcusd 1 day chart

VC yatırımcısı ve girişimcisi olan başka bir önde gelen uzman Micheal Novogratz’a göre, durum tüm körfez bölgesini etkiliyor ve genişliyor:

    Irak ABD birliklerini kovacak. İran Irak’a karşı taleplerini daha fazla artıracak. Suudi bir çatışma istemiyor. Orta doğu daha az kararlı. Bu volatiliteyi artırır.

Aslında petrol/doğal gazın fiyatı da artıyor; yüzde 5,5’in üzerinde bir artış söz konusu ve bu sabah yükseliş eğilimi devam ediyordu.

Gümüş gibi diğer benzer yatırımlarda da yükseliş görülüyor. Durum yatırımcıların “güvenli sığınak” yatırımlarına geri dönmesine neden oluyor. Güçlü bir yükseliş trendinde hava saldırısından bu yana altın fiyatları % 4 arttı. Bu sabah 1.575 doları kırdı. Ve 2019’un yıllık yüksek seviyelerine ulaştı.

gold usd

Savaşın etkisi sadece vatandaşların satın alma gücüne zarar verecektir. USD, bir sonraki durağan para birimi olan Japon Yeni’ye göre yaklaşık % 0,08 oranında değer kaybetti.

Mevcut küresel ortam, sermayesini finansal piyasalardaki artan riske karşı korumayı talep ediyor.

coingape


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin