featured

ABD Hükümetin’den de Tam Destek!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Rus hükümetinden sonra ABD hükümeti de, borsalarını ve ticaret platformlarını Eylül 2017 sonlarında ülkenin bankacılık sektörüne entegre etmeyi planlıyor. Plan çerçevesinde brokerlar, alım satım yapan yatırımcılar, Hazine Bakanlığı Döviz Bürosu Ofisi tarafından düzenlenecek işlemleri yapabilecek.

Philadelphia Federal Reserve Bank’ın ev sahipliğinde 2017 yılında düzenlenen ve Para Birimi Yönetmeliği’nde hareket eden Keith Noreika, Bitcoin işletmeleri için ulusal bir lisans programının etkili bir şekilde uygulanması için yöntemler aradığını söyledi.

“Bir tüzüğün kendileri için nasıl mantıklı olabileceği konusunda, Para Komisyonu Ofisi’ne giren ve konuşan insanlara karşı olumsuz davranmam. Ancak bu,  uzun bir süreçtir ve sadece kapıda oturmanız diğer taraftaki kapıyı dışarı çıkarmayacağınız anlamına gelmez. “




Birkaç ABD eyaleti dijital para operatörlerinin (borsa) operasyonlarına zaten yetki vermişti bile. Bunların arasında, BitLine adlı Bitcoin için devletin özel lisanslama girişimini başlatan New York’da bulunuyor. Bununla birlikte, sektördeki birçok yeni şirket, borsa, işletme ve ticaret platformu, yüksek maliyetler ve uygunluk açısından pratiklikten ötürü BitLicense gibi düzenlemelere ilişkin endişelerini dile getiriyor.

Dijital döviz alımlarının kabulü ve ticaret platformları için ülke çapında bir lisans programının başlatılmasının ABD’deki kurumsal ve perakende alanında talep artışını tetiklemesi bekleniyor. (Btc Fiyatının artış nedeni)

Bitcoin kullanımındaki diğer küresel gelişmeler

Japonya’da hükümet, Japon dijital para birimi ve bitcoin alışverişi için ülke çapında bir lisans programı hazırladı.  Eylül ayı itibariyle lisanslı operatörler arasında BitFlyer de dahil olmak üzere 11 büyük borsaya destek verilmişti.

Güney Kore’de ise hükümet, sanal para piyasasını ülkenin Ethereum santrali haline getirmek için daha olgun ve iyi düzenlenmiş alt yapı için çalışmalar başlatı.

cointelegraph

 



Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin