ABD hükümeti 20 Ocak'ta kripto para sorunlarını ele alacak

ABD hükümeti 20 Ocak’ta kripto para sorunlarını ele alacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin madencilik sektörü, geçen yıl birçok ülkenin ilgisini çekti ve görünüşe göre ABD hükümeti bu pazarla ilgilenmeye başlıyor.

Sonuç olarak, kripto para madenciliği operasyonlarının maruz kaldığı enerji tüketiminin sonuçlarını araştırmak için ABD’de bir duruşma planlandı. Gerçekten de, Enerji ve Ticaret Komitesi’nin Gözetim ve Soruşturma Alt Komitesi, Meclis Komitesine göre önümüzdeki 20 Ocak Perşembe günü konuyla ilgili bir kamuya açık oturum yapacak.

“Enerji ve Ticaret Komitesi’nin Gözetim ve Soruşturma Alt Komitesi, 20 Ocak 2022 Perşembe günü saat 10:30’da hem yüz yüze hem de uzaktan katılımı içeren karma bir duruşma yapacak.”

Soruşturma “Kripto Para Biriminin Temizlenmesi: Blok Zincirlerinin Enerji Etkileri” başlıklı ve özellikle Alt Komite, gelecekte çevresel kaygılar yaratabilecekleri öncülüyle blok zincirlerinin enerji tüketimi hakkında bilgi edinmekle ilgilenmektedir. Planlanan günde, karma duruşma da YouTube’da canlı yayınlanacak.

Enerji ve Ticaret Komisyonu nedir?

Amerikan Enerji ve Ticaret Komitesi 1795’te kuruldu ve Amerika Birleşik Devletleri Kongresi ile bağlantılı uzun süredir devam eden bir organizasyondur.

Varlığının çoğu için bu grup, uluslararası ticaret, halk sağlığı ve dünyanın önde gelen ekonomilerinin pazar çıkarlarıyla ilgili konuları tartışmakla görevlendirildi.

Son yıllarda bir enerji komitesinin geliştirilmesinin ardından komite, kurumsal operasyonlarda enerji kullanımını ele almaya başlamıştır.

Özellikle yatırımcılar, iklim değişikliğine sürekli vurgu yapılmasının bir sonucu olarak fosil yakıt operasyonlarına yatırım yapmak yerine, Çevresel, Sosyal ve Yönetim (ESG) şemsiyesi altında daha sürdürülebilir şirketleri tutan fonları aşamalı olarak benimsemeye zorlanıyor.

Bu durumda, kuruluş, Çin’in 2021’de kripto para madenciliği üzerindeki baskısını takiben madencilerin ABD’ye yeniden girişini takip ediyor ve bu da daha karlı madenciliğe yol açtı.

Kongre’nin enerji alt komitesi kripto para birimini tartışacak

Bitcoin, yalnızca 13 yıllık kısa tarihi içinde birçok iniş ve çıkış yaşadı; ancak, bu teknolojiyi itibarsızlaştırmaya yönelik en son çabalardan biri, enerji yoğun olması gerçeğine dayanmaktadır.

Bitcoin savunucuları, dijital para birimine karşı çıkanların, geleneksel bankacılık sistemine kıyasla teknolojinin maliyetlerini veya kağıt parayı dünya çapında taşımak için gereken enerjiyi dikkate almadıklarını savunuyorlar.

Bu arada, Bitcoin’i merkezi olmayan bir şekilde işleyen ve herhangi bir hükümetin yetkisi altında olmayan dünya çapında bir para birimi olarak görüyorlar.

ABD kripto madenciliği büyümesi

Çin’in madencilik yasağının ardından ABD’deki madencilik işletmelerinin hızla genişlemesine yanıt olarak, yerel madencilik endüstrisi, 2021’de Michael Saylor ve Elon Musk gibileri tarafından denetlenen bir Madencilik Konseyi’nin kurulmasını organize etti.

Asya ülkelerinde iş yapan şirketlerin aksine, bu işletmelerin birçoğunun halihazırda New York Menkul Kıymetler Borsası’nda işlem gördüğü göz önüne alındığında, yasak Çin’de olduğu gibi Amerika Birleşik Devletleri’nde uygulanmayacaktır.

Bununla birlikte, halka açık duruşma, yine de, bu alanda daha güçlü düzenlemeler için incelenmekte olan bir ülke olan Amerika Birleşik Devletleri’nde kripto para birimi madenciliğine karşı bir dizi önlemin geliştirilmesiyle sonuçlanacak.

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin