ABD hükumeti, Zcash ve Monero’yu araştırıyor
ABD hükumeti, Zcash ve Monero’yu araştırıyor

ABD hükumeti, iki kripto parayı inceliyor: Bakın hangi kripto paralar gündemde

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD hükumeti, gizlilik odaklı kripto paralar kullanılarak gerçekleştirilen işlemleri takip etmenin mümkün olup olmadığını bilmek istiyor.

ABD hükumeti, Zcash ve Monero’yu araştırıyor

ABD İç Güvenlik Bakanlığı (DHS)  Small Business İnovasyon Araştırma Programı tarafından yayınlanan yeni bir ön talep belgesi, Bitcoin gibi kripto paraların işlemlerde kullanımını inceliyor. Belgede kripto paraların hem ticari hem de idari kullanımları bulunduğu belirtilirken konu özellikle suç faaliyeti için kullanıldıklarında gizlilik odaklı kripto paralar üzerinde adli analiz yürütmenin bir yolunu bulmaya odaklanıyor.

DHS, belgede Zcash ve Monero gibi platformların gizlilik ve anonimlik gibi temel özellikleri belirterek bir işlemin nereden kaynaklandığını veya ne kadarının gönderileceğini belirlemenin zor olduğunu vurguluyor.

bitcoin ana akim etkisi

Gizlilik odaklı kripto paralar dikkat çekiyor

Belgede konuya yönelik şu ifadeler yer alıyor:

Bu özellikler arzu edilir olsa da benzer şekilde yasa dışı bir doğanın gereği olarak Blockchain’deki işlemlerin ve eylemlerin izlenmesi ve anlaşılmasında zorlayıcı bir ilgi var. Bu teklif, yasa uygulama soruşturmalarının Blockchain işlemlerinde adli analiz gerçekleştirmesini sağlayan çözümler gerektiriyor. Bu analiz herhangi bir yolla ele alınabilir ve off-chain kaynaklarından ek verilerin mevcut olup olmamasına bağlı olarak farklı veri kullanım durumlarını ele alabilir.

Ayrıca Zcash ve Monero’nun gizlilik odaklı kripto paraların iki örneği olduğu belirtilirken, yeni platformların benzer özelliklerle geliştirilebileceği de belirtiliyor. Bu nedenle önerilen herhangi bir çözümün daha genel olarak uygulanabilir olması ya da yeni Blockchain uygulamalarının iyileştirilmesine yönelik çalışma yaklaşımlarını sağlaması gerekiyor.

Bu neyin habercisi?

Son olarak belgenin ne bir talep ne de bir teklif çağrısı olduğu, yani ajansın şu anda spesifik çözümler aramayacağı belirtiliyor. Daha ziyade ilgili tarafların 18 Aralık’a kadar bir yorum sağlamak ya da teknik sorular sormak için konu yazarlarına başvurabileceği belirtiliyor. Esas talebin 19 Aralık gibi alınmaya başlanması bekleniyor.

Coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin