ABD 900 milyar dolarlık teşvik paketini onayladı: Bitcoin nasıl etkilenir?
ABD 900 milyar dolarlık teşvik paketini onayladı: Bitcoin nasıl etkilenir?

ABD hükûmeti Bitcoin’in benimsenmesine katkıda bulunacak: Peki nasıl?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Enflasyonu durdurmak söz konusu olduğunda, hükümetin ekonomiyi kontrol altında tutmak için gerektiği kadar fiat para basma stratejisine güvendiği biliniyor. Birleşik Devletler hükumeti de aynısını yapıyor. Bu aşırı fiat para basma trendi, bu yıl ABD’de, diğer birçok ülkede olduğundan daha fazla görülüyor. Bunun Bitcoin gibi sınırlı arza sahip varlıklar üzerindeki potansiyel etkileri merak ediliyor.

Koronavirüs ile başlayan para basma trendi devam ediyor

Enflasyonu düşüren bu faaliyetin yakın zamanda azalması mümkün görünmediği gibi ekonomi için uzun vadeli elverişli koşullar yaratmadığı da aşikar. Mayıs ayında ABD Federal Rezerv, fiat para birimlerinin değerini artırmaya ve aynı zamanda durgunluğu uzak tutmaya yardımcı olmak için aşırı nakit üretimi yapılmasını kabul etmişti.

ABD’nin koronavirüs pandemisinden çok sert bir şekilde etkilenmesiyle Fed, ülkenin 2020’de ekonomik anlamda toparlanmasının imkansız olduğunu, 2021 sonuna dek etkilerin sürebileceğini açıkladı. Jerome Powell, mevcut durumları “ekonomi tarihinde yaşanan en büyük şok” olarak nitelendirdi ve sorunsuz bir toparlanma sürecine yardımcı olmak için fiat para birimi basmanın gerekli olduğunu ifade etti.

Fiat para “out”, sınırlı varlıklar “in”

Devlet tarafından hazine bonoları ve diğer menkul kıymetlerin satın alınması da nakit arzını artırmak için kullanılan başka bir taktik. Tüm bu mekanizmalar, dolaşımdaki arzdaki sürekli artışa bağlı olarak aşırı fiyatlandırılmış veya devalüe edilmiş fiat para birimlerinin sınırlarını sürekli olarak yineliyor. Bunun da Bitcoin gibi sınırlı arza sahip varlıkların adopsiyonunda ciddi bir yükselişe sebep olabileceği düşünülüyor.

Sürekli olarak fiat para basılması daha uzun süre devam edebilir. Yakın zamanda düzenlenen bir basın toplantısında, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, yakında 3 trilyon dolar daha basılacağını doğruladı.

Kripto para ve Bitcoin benimsenmesine katkısı ne olacak?

Bu aralıksız para basma stratejisi kripto alanına yeni bir kurumsal yatırımcı dalgasına yol açarken, aynı zamanda Bitcoin’in 2020’nin ilk aşamasında olduğu gibi gerçekten de güvenli bir sığınak varlığı olduğu anlatısını güçlendiriyor.

Paul Tudor Jones, yatırımcıların enflasyona karşı korunmak için Bitcoin satın almasının en iyi örneklerinden biri. Yılın ilk çeyreğinde, fiat ve diğer varlıklar yerine Bitcoin’e güvenen yeni kurumsal yatırımcıların arttığı gözlendi.

Fiat üretiminin sonsuz döngüsü devam ederken yılın ikinci yarısında kripto alanına yeni bir yatırımcı dalgası daha gelebilir. Enflasyon tekrar eden bir olay olduğundan, hükümetin gelecekte bu modeli sürekli kullanması bekleniyor. Bu böyle devam ederse Bitcoin’in yıllar geçtikçe daha fazla yatırımcıya kucak açması neredeyse kesin görünüyor.

Bu arada bu ay yüzde 230 artan bir DeFi tokeni Binance’te listelenmeye başlandı. Detayları buradan okuyabilirsiniz.

zycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin