ABD kripto düzenlemeleri için en ciddi adım atmaya hazırlanıyor
ABD kripto düzenlemeleri için en ciddi adım atmaya hazırlanıyor

ABD Hazinesi yeni kripto para yönergelerini yayınladı! İşte ayrıntılar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ABD Hazinesi kripto alanında faaliyet gösteren işletmeler ve büyük aktörler için bir dizi yönerge ve uygulama yayınladı.

Bu yönergeler, kripto alanında sürekli bir baskıyı takip ederken, düzenleyiciler endüstri çapında düzenlemeler üzerinde kafa yoruyor ve siber güvenlik protokollerini artırıyor. Eski üst düzey hazine danışmanı Ari Redbord, “Bu, fidye yazılımlarına yönelik uyumlu bir çabanın başlangıcı” dedi.

Redbord’a göre, Hazine Dış Varlıklar Kontrol Ofisi, yönergeleri oluştururken yaptırım-uyum ilkelerini ve uygulamalarını göz önünde bulundurdu. Ayrıca söz konusu yönergelerin çoğu, diğer iş alanlarında uzun süredir devam eden bir yere sahip, ancak şimdi özellikle kripto için uyarlanmış durumda.

Kılavuzların temel özellikleri şunları içermekte:

  • Yaptırım altındaki ülkelerden IP adreslerinin belirlenmesi ve engellenmesine yardımcı olmak için coğrafi konum araçları.
  • Yaptırım yapılan taraflarla kripto para işlemlerinin tespiti ve araştırılması için işlemlerin izlenmesi.
  • Son olarak, Hazine’nin yaptırım birimi kara listeye yeni bir kripto adresi eklerse, işlemlerde “geriye bakma” dönemi.

Kılavuz raporun yanı sıra, Hazine’nin Mali Suçları Uygulama Ağı (FinCEN), kara para aklama karşıtı yasa verilerinde fidye yazılımı eğilimlerini belirleyen bir belge de yayınladı. FinCEN’e göre bankalar, yılın ilk altı ayında olası fidye yazılımı ödemelerinde yaklaşık 600 milyon dolar bildirdi.

ABD Hazinesi’nden siber güvenlik, fidye yazılımı ve kripto uyumluluğu

Eylül ayının ortalarında, Hazine ilk kez bir dijital para birimi borsasını onayladı. Rus sermayeli borsa Suex, fidye yazılımı ödeme aklama ile bağlantılı olduğu iddiasıyla şüphe altına girdi.

Bir aydan kısa bir süre sonra, ABD Adalet Bakanlığı bir kripto para suç “uygulama ekibi” kurulduğunu duyurdu. Ekibin birincil odak noktası, kara para aklama ve narkotik satışlarıyla ilgili kripto pazarlarını ve dijital para birimlerini hedef alan suçlular.

Ayrıca Biden yönetimi, siber güvenlik ve fidye yazılımı araştırmaları konusunda daha yoğun gözetim için birçok çağrıda bulundu. Senatör Elizabeth Warren, bu tür saldırılardan etkilenenlere yetkilileri bilgilendirme yükümlülüğü veren “Fidye Yazılımı İfşa Etme Yasası”nı Ekim ayında hazırladı.

Siber güvenlik protokollerine ilişkin artan farkındalığın yanı sıra, yönergeler, yeni düzenlemeler yürürlüğe girdikçe kripto merkezli işletmeleri daha iyi uyumluluk uygulamalarına yönlendirecek.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin