ABD Hazine Bakanı, bugün G7 liderleriyle kripto para birimlerini konuştu!
ABD Hazine Bakanı, bugün G7 liderleriyle kripto para birimlerini konuştu!

ABD Hazine Sekreteri Steven Mnuchin Bitcoin hakkında uyardı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD Hazine Sekreteri Steven Mnuchin, kripto para birimlerinin İsviçre banka hesapları gibi kullanılmaması gerektiğini söyledi. Mnuchin, kripto para birimleri söz konusu olduğu zaman, en büyük riskin terör ve suç şebekelerinin bu para birimlerini kötüye kullanması olduğunu söyledi. ABD Hazine Sekreteri, ülkesinin diğer G20 ülkeleri ile beraber Bİtcoin gibi para birimlerinin “İsviçre” banka hesağlarına dönüşmemesi için çalışacaklarını dile getirdi.

Geçtiğimiz günlerde, Washington’un ev sahipliğinde düzenlenen bir toplantıda Mnuchin kripto para birimleri hakkında şu ifadeleri kullandı:

Kötü insanların bu para birimlerini kötü şeyler yapmak için kullanamayacaklarına emin olmak istiyoruz. ABD, G-20’deki dünya liderleriyle bu numaranın İsviçre numaralı banka hesapları olmadığından emin olmak için çalışıyor. ABD’nin kara para aklama kuralları vardır. Biz bu faaliyetleri izleyebiliriz.

Steven Mnuchin spekülasyonlardan endişe duyuyor

Bitcoin, bir zamanlar uyuşturucular ve çalınan kimliklerin alındığı ve satıldığı bir yeraltı ekonomisi olan Dark Web’de tercih edilen bir ödeme yöntemiydi. Ancak kolluk kuvvetleri daha iyi duruma getirildi ve suçlular diğer dijital para birimlerine geçti. Mnuchin, kripto para birimlerindeki spekülasyondan endişe duyduğunu da söyledi. Bitcoin fiyatı geçen sene yüzde bin 200 oranında arttı ve Ethereum ve Ripple gibi diğer dijital para birimleri de artış gösterdi. Hazine sekreteri Cuma günü yaptığı açıklamada bu konuyla alakalı şunları söyledi:

Ticaret yapan tüketicilerin riskleri anladığından emin olmak istiyorum. Tüketicilerin zarar etmesinden endişe ediyorum.

CNBC

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin