Kongre, ABD'de ekstra kripto vergilerine yol açacak 1,2 trilyon dolarlık altyapı yasasını onayladı
Kongre, ABD'de ekstra kripto vergilerine yol açacak 1,2 trilyon dolarlık altyapı yasasını onayladı

ABD Hazine Bakanlığı bu hafta yıkıcı kripto kuralını resmileştirebilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD Hazine Bakanlığı, kripto endüstrisini bugün kısa sürede etkileyebilecek yeni bir kural koyabilir.

Raporlara göre, ABD Hazine Bakanlığı bu hafta kripto endüstrisi için ayrıntıları açıklayacak veya hatta söylentilere göre yıkıcı kurallar yürürlüğe koyacak.

Kripto endüstrisi hazine şokuna hazırlanıyor

Yasa teklifiyle ilgili spekülasyonlar epey bir süredir etrafta dolaşıyor.

İlk olarak Coinbase CEO’su Brian Armstrong tarafından gün ışığına çıkarılan Hazine Departmanı, Sekreter Steven Mnhuchin’in yorumuna göre kendi kendine barındırılan cüzdanlar ve blok zinciri düğümlerinin KYC/AML’yi zorunlu kılmak için mevzuat düzenlemesini planlıyor.

The block,  bu sabah, yeni yetkinin, para hizmeti işletmelerinin (MSB) kapsamına giren kripto para borsalarını, belirli bir eşiğin üzerindeki her işlem için bir para birimi işlem raporu (CTR) sunmaya zorlayacağını bildirdi.

Son zamanlarda, FinCEN ve Federal Rezerv, MSB’lerin ülke dışındaki para transferlerini bildirme sınırını 3.000 $ ‘dan 250 $’ a değiştirmeye çalıştı. Tek bir günde yurt içi transferler için aynı eşik 10.000 $ ‘dır.

Şimdiye kadar Hazine Bakanlığı resmi olarak açıklama yapmadı. Ancak habere göre, devlet dairesi öneri niteliğinde bir kural koyma bildirimi yayınlayacak ve hatta geçici bir nihai kuralı uygulayacak.

Öncelikle mevzuat hakkında kamuoyuna açıklama yapmayı amaçlayan “önerilen kurallar” aksine geçici bir kural derhal yürürlüğe girebilir.

ABD Kongresi üyeleri, geçen hafta ajansa gönderilen açık bir mektupta önerilen kuralı “elverişsiz bir sorumluluk” olarak sınıflandırarak eleştirdiler.

Hazine Bakanlığı’nın kesin yaklaşımı belirsiz olsa da, kripto para endüstrisinin düzenleyicilerden çok yakında bir darbe alması bekleniyor.

cryptobriefing


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin