ABD Hazine Bakanlığı Blockchain
ABD Hazine Bakanlığı Blockchain ile ilgilenen devlet kurumlarına öneriler sunuyor

ABD Hazine Bakanlığı Blockchain ile ilgilenen devlet kurumlarına öneriler sunuyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD Hazine Bakanlığı Blockchain ile ilgilenen devlet kurumlarına öneriler sunuyor. ABD Hazine Bakanlığı, iç sistemlerindeki Blockchain veya dağıtık defter teknolojisini (DLT) kabul etmekle ilgilenen diğer devlet kurumlarına tavsiyede bulunan bir blog yazısı yayınladı.

ABD Hazine Bakanlığı Blockchain ile ilgilenen devlet kurumlarına, dağıtık defter teknolojisinin operasyonlarına değer katacağını dürüstçe düşünmelerini tavsiye ediyor

Blog yazısı, Hazine’nin Mali Hizmet Bürosu (BFS) tarafından hazırlandı. Söz konusu yazı Blockchain sisteminin bir kanıtı ile deneme yaparken yetkililerin topladıkları birkaç önemli konuyu içermekte.

BFS, devlet kurumların Blockchain teknolojisini çevreleyen yanıltıcı düşünceleri bir kenara bırakıp, dağıtık defter teknolojisinin operasyonlarına değer katacağını dürüstçe düşünmelerini tavsiye etti. Büro tarafından yazılan bu sistemler, merkezi kapının pahalı olduğu (personelin işlemleri doğrulaması gerektiğinde olduğu gibi) ve ekosistemdeki farklı taraflar arasında toplam güvenin daha az olduğu bölümler için faydalıdır.

“Projeye karşıt görüşlü insanları dahil etmek, Blockchain teknolojisinin kullanışlılığını anlamak için yapabileceğimiz en iyi şey.”

BFS ayrıca departmanların projelerini DLT konusunda şüphe duyan kimseler ve teknik olmayan kişilerle birlikte çalışarak, önerilen sistemi gerçekten faydalı olup olmadığını belirlemek için projeye karşıt görüşlü insanları dahil etmelerini tavsiye etti. Ayrıca BFS konuya yönelik şu açıklamaları yaptı:

Projeye hem Blockchain şüphecilerini hem de teknik olmayan insanları dahil edin. Sadece pro-Blockchain insanlardan oluşan bir takım yanıltıcı düşünceler tarafından körleştirilebilir ve bir kare deliği yuvarlak bir deliğe zorlar. Blockchain teknolojisini, diğer tarafa ulaşıp ulaşmadığını görmek için projeye karşıt görüşlü insanları dahil etmek, kullanışlılığını anlamak için yapabileceğimiz en iyi şey.

BFS benzer bir şekilde geliştiricilere, sistemi üretmeye doğrudan doğruya atlamak yerine paydaşlarla görüşme yapmak için yoğun zaman ayırmalarını tavsiye etti. BFS ekibinin, mevcut sistemlerini maliyetli, zaman alıcı ve verimsiz kılan noktaları keşfetmek için süreçlerini analiz eden projenin neredeyse yarısını harcadığını söyledi.

Yetkililer, Blockchain teknolojisinin sahtekarlığı azaltma ve verimliliği artırma becerisini övdü

Hazine’nin Blockchain pilot programı Ekim ayında başladı. Bu program dahilinde bilgisayarlar ve akıllı telefonlar gibi fiziksel varlıkları izlemek için DLT tabanlı sistemler kullanılmaya çalışıldı. Bunun sonucunda ajans yetkilileri teknolojinin sahtekarlığı azaltma ve verimliliği artırma becerisini övdü.

Doğrudan ilişkili olmasa da, Hazine’nin mali suçlar bölümü, ABD Başkanı Donald Trump’ın yakın tarihli yönetici emrini “ABD vatandaşları ve sakinlerinin Venezuella tarafından verilen devlet destekli bir kripto para birimi olan “Petro” ile uğraşmasını engellemekle” görevlendirildi. Bir devlet başkanının resmi olarak blokajla ilgili bir teknolojiye yönelik olarak harekete geçmesi için bir hükumet kurumuna resmi emir vermesi olayı ilk kez görünüyor.

Ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin