Topluluk hissi 44 gün sonra negatife döndü! Bitcoin fiyatı düşecek mi?
Topluluk hissi 44 gün sonra negatife döndü! Bitcoin fiyatı düşecek mi?

ABD Hazine Bakanlığı, birçok Bitcoin adresi ile bir Litecoin adresini kara listeye aldı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi (OFAC), para aklama ve uyuşturucu kaçakçılığı yasalarını ihlal ettiklerini iddia ederek üç Çinli uyruklu kişiyi ve Bitcoin ve Litecoin adreslerini kara listeye aldı.

OFAC, Bitcoin ve Litecoin adreslerini kara listeye aldı

OFAC,  Xiaobing Yan, Fujing Zheng ve Guanghua Zheng’i Yabancı Foreign Narcotics Kingpin Designation Yasası kapsamında narkotik tacirleri olarak tanımladı. ABD’de sahip oldukları mülkleri dondurdu ve üçlünün e-posta takma adları, vatandaş numaraları ve pasaport bilgilerini listeledi. Ajans ayrıca OFAC’ın Çin vatandaşlarına ait olduğunu iddia ettiği gibi 11 Bitcoin adresi ve bir Litecoin adresi de kara listeye aldı.

Üç Çinli  “önemli bir yabancı uyuşturucu taciri ve önemli bir narkotik kaçakçısı” olarak tanımlandı. Üç kişiyi adlandırmaya ek olarak, OFAC Çarşamba günkü güncellemede Qinsheng Pharmaceutical Technology Co. Ltd. ve Zheng İlaç Ticareti Örgütü’nü listeledi. OFAC konuya yönelik şu açıklamayı yaptı:

OFAC’ın bugün tayin ettiği Çin kralları, doğrudan ABD’deki opioid bağımlılığı, aşırı doz ve ölüm krizine katkıda bulunan, ölümcül narkotik üreten ve satan uluslararası bir uyuşturucu kaçakçılığı operasyonu yürütüyor. Fujing Zheng ve Yan, ABD’ye yüzlerce sentetik afyon türevi paketi gönderiyor, müşterileri çevrimiçi reklam ve satış yoluyla hedefliyor ve uyuşturucularını ABD’ye sokmak için ticari posta taşıyıcılarını kullanıyor.

OFAC’ın yaptırım listesine dahil ettiği kripto para adresleri

Çarşamba günkü eylem, OFAC’ın ikinci kez dijital para birimi adreslerini özel olarak kara listeye aldığına işaret etti. OFAC 2018 Kasım’ında, özel olarak belirlenmiş ulusallar listesine bir çift İranlı vatandaşa ait kripto para adresini ekleyerek kara listeye aldı. O sırada OFAC ajansın “dijital para birimi alanında faaliyet gösteren yasadışı aktörleri tanımlamak için dijital para birimi adresleri yayınladığını” söyledi.

Kingpin Yasasını ihlal eden kişilere, 5 milyon dolar para cezası ve 30 yıla kadar hapis cezasına ek olarak, ihlal başına 1,1 milyon dolar para cezası verebilir. OFAC’ın kara listeye aldığı adreslerin listesi şu şekildedir:

Xiaobing Yan:

Fujing Zheng:

Guanghua Zheng:

Coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin