ABD Hava Kuvvetleri, Blockchain aracı geliştiriyor - Kripto Para Haber
ABD Hava Kuvvetleri, Blockchain aracı geliştiriyor - Kripto Para Haber

ABD Hava Kuvvetleri, kendi Blockchain aracını geliştiriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İş dergisi Modern Materials Handling’in (MMH) 3 Aralık tarihli haberine göre, ABD Hava Kuvvetleri Yüksek Lisans Okulu, tedarik zinciri yönetimi için Blockchain konusunda bir eğitim aracı geliştirdi. ABD Hava Kuvvetleri, Blockchain teknolojisinin tedarik zincirinde önemli bir rol oynayacağına inanıyor.

Proje, Birleşik Devletler Hava Kuvvetleri Teknoloji Enstitüsü (AFIT) tarafından yayınlanan savunma uzmanlarını eğitmek için bir dizi eğitici video ile birlikte bir canlı uygulama biçiminde gelecek.

Raporda “Blockchain’in gelecekteki tedarik zincirleri için bir devrim yapacağı” belirtildi. Özellikle ordunun “son derece karmaşık lojistik ağı” için “daha ​​iyi görünürlüğe” sahip bir sistemin gerekliliği vurgulandı.

AFIT, Blockchain’in “potansiyel fırsatlarının” “sınırlayıcı” olabileceğini belirtiyor. Bununla birlikte Blockchain tedarik zinciri, katılımcılarına, ürünlerinin dijital kayıtlarına ulaşabilmesi için daha fazla güven fırsatı sunuyor.

Eğitim uygulamasını tasarlayabilmek için enstitünün, çok katmanlı bir tedarik zinciri senaryosu oluşturmak amacıyla, özel tedarik zinciri güvenlik firmaları SecureMarking ve South Dakota Beacom School of Business ile birlikte çalıştığı bildirildi.

ABD Hava Kuvvetleri, Blockchain teknolojisini lojistik altyapı için kullanacak

Senaryoda, bir Hava Kuvvetleri program yöneticisi, tedarik zinciri boyunca ürünlerin fiziksel hareketine paralel olarak, Blockchain boyunca her bir katılımcı şirket arasında aktarılan üst tedarikçiye dijital tokenler yayınlıyor.

AFIT, eğitim uygulamasının, herhangi bir kurumun bir Blockchain sistemi tasarlarken karşılaştığı önemli sorunları kapsamaya yönelik olduğunu açıkladı.

Geçtiğimiz ay ABD Savunma Bakanlığı İleri Araştırma Projeleri Ajansı (DARPA), şubat ayında özel olarak dağıtık defter protokollerine ayrılmış iki günlük bir Blockchain atölyesine ev sahipliği yapacağını açıkladı.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin