Amerika’da kripto anketi: Katılanların yüzde 87’si kripto varlıkları biliyor
Amerika’da kripto anketi: Katılanların yüzde 87’si kripto varlıkları biliyor

ABD gaza bastı: Peş peşe regülasyon haberleri geliyor! Hedefte ABD dışı borsalar mı var?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ABD Mali Suçları Uygulama Ağı (FinCEN), yakında yabancı borsalardaki kripto para birimlerini etkileyen yeni bir düzenleme önereceklerini açıkladı. Bu öneri, FinCEN’in geçtiğimiz günlerde kripto para birimi cüzdanları için önerdiği tekliften ayrı.

ABD regülasyonlar konusunda gaza bastı

ABD Hazine Bakanlığı’nın bir bürosu olan FinCEN, Perşembe günü kripto para birimleri için yeni bir dosyalama gerekliliğiyle ilgili bir bildirim yayımladı. Bildirimde şu ifadeler yer aldı:

Şu anda, Yabancı Banka ve Mali Hesaplar Raporu (FBAR) düzenlemeleri, sanal para birimini tutan bir yabancı hesabı raporlanabilir bir hesap türü olarak tanımlamamaktadır.

Bildirim, büroların “yabancı finansal hesapların (FBAR) raporlarına ilişkin Banka Gizlilik Yasasını (BSA) uygulayan düzenlemeleri, raporlanabilir bir hesap türü olarak sanal para birimini içerecek şekilde değiştirmeyi teklif etmeyi planladığını” da ekliyor.

Cezalar kapıda

Cointracker Vergi Stratejisi Başkanı Shehan Chandrasekera, yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

FBAR, yılın herhangi bir zamanında 10.000’in üzerinde yabancı finansal varlığınız varsa, vergi beyannamenizle birlikte dosyaladığınız bir formdur. Bu formla ödenecek vergi yoktur, sadece ek bir açıklama.

Manatt’ın avukatı Marc Boiron, “ABD dışındaki borsalara elveda. FBAR’ların ABD dışı sanal para hesapları için dosyalanması gerekecek.” dedi. Boiron şöyle konuştu:

Yanlışlıkla bir FBAR başvurusunda bulunmamak, her ihlal için 10.000 dolarlık para cezasına neden olabilir.

Hedefte ABD dışı kripto para borsaları mı var?

Duckduckgo’nun stratejisti Adam Cochran, “ABD’nin düzenleyici aşımına başka bir örnek.” diyor. 

Tamamen çılgınca, ancak bu kural FinCEN’in uluslararası borsaların ardından daha geniş çapta uygulamak için kullanacağı bir şey olacak.

Avukat Jake Chervinsky, bu önerinin “ABD dışındaki borsaların kullanıcılarını hedef aldığını” ve “kendi gözetimindeki varlıklar için geçerli olmaması gerektiğine” inandığını belirtti. Teklifin nedeninin vergi kaçakçılığı veya “ABD dışındaki kripto şirketlerini Banka Gizlilik Yasasına uygun hale getirme” olabileceğini öne sürdü. FinCEN şu anda Trump dönemi sona ermeden önce kripto cüzdanlarıyla ilgili kuralları uygulamaya çalışıyor.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin