ABD eyaleti Bitcoin’i yasal ödeme aracı haline getirmeye hazırlanıyor, ancak önemli bir engel var
ABD eyaleti Bitcoin’i yasal ödeme aracı haline getirmeye hazırlanıyor, ancak önemli bir engel var

ABD eyaleti Bitcoin’i yasal ödeme aracı haline getirmeye hazırlanıyor, ancak önemli bir engel var

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin, henüz birçok ülkede ödeme aracı olarak yasal hale gelmedi. Ancak yükselen kripto piyasasıyla birlikte daha küçük ülkeler bunu yasal ödeme aracı olarak kabul etmeye başladı. El Salvador, Bitcoin’i ABD doları ile birlikte yasal para olarak kabul eden dünyadaki ilk ülke oldu. İşletmelerin çoğu Bitcoin ile ödeme kabul etti.

Yarış başladı

Arizona’daki bir eyalet senatörü, Bitcoin’i eyalette yasal ödeme aracı haline getirecek bir yasa tasarısı yayınladı. Bu tasarı geçerse, Bitcoin’in üstünlüğünü sürdürmesine yardımcı olmak için gerçekten hayati bir rol oynayabilir.

Arizona Eyalet Senatörü Wendy Rogers (R., Bölge 6) Arizona yasasına Bitcoin’i yasal para birimi yapan bir tüzük eklemeyi amaçlayan tasarıyı tanıttı. Cumhuriyet, bu amaçla SB1341 numaralı tek sayfalık dosyalamayı ortaya koydu.

Tanınmış bir podcast yayıncısı ve Bitcoin yorumcusu olan Dennis Porter aşağıdakileri yazdı:

“Tasarı, Arizona’da yasal ödeme aracı olarak kabul edilen araçlar listesine Bitcoin eklemeyi amaçlıyor. Eşler arası dijital para birimini bölgede yasal bir değişim aracı haline getirecektir. Bu nedenle vatandaşların borçlarını, kamu harçlarını, vergilerini ve aidatlarını BTC ile ödemelerini sağlamak.”

Ayrıca “matematiksel problemlerin hesaplamalı çözümü ile yeni birimler üretildiğini” belirterek Bitcoin madenciliğine de dikkat çekti ve Bitcoin’in merkez bankalarından ayrı çalıştığını kaydetti. Kabul edilirse Arizona, Bitcoin’i yasal ödeme aracı olarak tanıyan ilk ABD eyaleti olabilir.

Ancak yasa tasarısının, Cumhuriyetçi Vali Doug Ducey’nin imzalayarak yasalaştırabilmesi için Arizona eyalet senatosu ve meclisinden geçmesi gerekiyor.

Benzer bir niyet, ABD’nin başka bir eyaletinde söz konusu. Şu anda Teksas valisi adayı olan Don Huffines de aynı yolda ilerleme niyetinde. Huffines, seçilirse Bitcoin’i yasal hale getireceğini iddia etti. Politikacıya göre, ‘Teksas, federal hükümetin endüstriyi kapatmasını ve Bitcoin sahiplerine karşı ayrımcılık yapmasını durdurmalı.’

Şansı nedir?

Söylemeye gerek yok, bazıları yasanın yasal nedenlerle başarılı olma olasılığının düşük olduğunu öne sürdü. Örneğin şunu düşünün: ABD Anayasası’nın I. Maddesi, 10. Bölümü, 1. Maddesi, devletlerin altın veya gümüş dışında varlıkları yasal ödeme aracı ilan etmesini açıkça yasaklar:

Belgede, “Hiçbir devlet…altın ve gümüş paradan başka bir şeyi borçların ödenmesi için kullanamaz” deniyordu.

Genel olarak, yukarıda belirtilen gelişme Twitter’da karışık bir tepki aldı. Anthony Pompliano gibi bazı savunucular söz konusu harekete sevindi. Oysa takma adlı Bitcoiner Zender, hareketi sert bir şekilde eleştirdi. Tweet, “Bu sadece aptalca. İnsanları Bitcoin’i kabul etmeye zorlamayın. Sadece %0 vergi yapın.” şeklinde bir tepki ortaya koydu.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin