ABD enflasyon verilerinin ardından Bitcoin bu seviyelere geriledi!
ABD enflasyon verilerinin ardından Bitcoin bu seviyelere geriledi!

ABD enflasyon verilerinin ardından Bitcoin bu seviyelere geriledi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin (BTC), verilerin ABD enflasyonunun Nisan ayında beklenenden daha yüksek olduğunu göstermesinden birkaç dakika sonra Çarşamba günü 30.000 doların altına düştü.

Bitcoin gün içi en yüksek seviyelerinden %6’nın üzerine düştü ve 29.100 dolara kadar geriledi. Diğer büyük kripto para birimleri de okumadan sonraki gün için negatife döndü. Ethereum şimdi yaklaşık %7 düşerken, Binance Coin ve Ripple sırasıyla %16 ve %20 düşüşle işlem görüyor.

BTC’nin ABD hisse senedi vadeli işlemlerinde görülen keskin düşüş aynaları, verilerin ABD tüketici fiyat endeksinin (TÜFE) Nisan ayında %8,1’lik beklentilerin üzerinde %8,3 yükseldiğini göstermesinin ardından hepsi negatife döndü.

ABD TÜFE verileri, neyi ifade ediyor?

TÜFE verileri Mart ayındaki %8,5 seviyesinin altında kalırken, enflasyonun zirveye yaklaştığını gösterirken, fiyatların başlangıçta soğuması düşünülenden çok daha uzun süreceğini gösteriyor.

Yüksek enflasyon aynı zamanda ABD Federal Rezervinin ve diğer merkez bankalarının bu yıl sürekli olarak faiz oranlarını artıracağı anlamına geliyor. Kripto piyasaları için kesinlikle olumsuz bir senaryo.

ABD TÜFE verileri, rakamlar enflasyonun soğumaya yetecek kadar yakın olmadığını gösterdiğinden, yatırımcılar arasında muazzam miktarda endişe yarattı. Rakamlara bakıldığında, enflasyonu kontrol altına almak için sadece Fed’in değil, Biden Yönetimi’nin de çok daha fazlasını yapması gerektiği görülüyor.

Bitcoin, Fed’in geçen hafta faiz oranlarını artırmasının ardından zaten baskı altındaydı. Bu yeni gelişme daha fazla satış baskısını tetikleyebilir.

Uzun bir gevşek para politikası döneminin ardından enflasyon bu yıl yükseldi. Rusya-Ukrayna savaşından kaynaklanan ekonomik olaylar da bu konuyu alevlendirdi.

BTC, kripto piyasaları daha fazla kayıp için hazırlanıyor

Fed’in sıkılaştırma korkuları, bu yıl kripto ticaretinin çoğuna hakim oldu ve BTC’nin rekor seviyelerden %50’den fazla düşmesine neden oldu. Toplam kripto piyasası kapitalizasyonu da bu yıl 800 milyar doların üzerinde düştü ve şu anda 1.4 trilyon dolar civarında bulunuyor.

Bitcoin, TÜFE verileri beklentisiyle Çarşamba gününün çoğunda büyük ölçüde bir tutma modeline bağlı kaldı. Yatırımcılar bu yıl daha yüksek faiz oranları için yeniden ayarlama yaptıklarından, kripto piyasası şimdi muhtemelen daha fazla baskıya yöneliyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık! Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin