ABD enflasyon verileri geliyor: Kripto ve diğer varlıklar nasıl etkilenecek?
ABD enflasyon verileri geliyor: Kripto ve diğer varlıklar nasıl etkilenecek?

ABD enflasyon verileri geliyor: Kripto ve diğer varlıklar nasıl etkilenecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ABD Haziran ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) enflasyon verileri bugün açıklanacak ve tüm finans sektörü nihayet finansal düzenleyicilerin yaklaşan kilit oran toplantısında nasıl hareket edeceğini öğrenecek. Enflasyon verileri bize beklenmedik bir sürpriz getirirse, hem dijital varlıklar hem de borsalar üzerinde dalgalanmalara neden olabilir.

En son TÜFE verileri, piyasanın beklentilerini büyük ölçüde aştı ve Bitcoin fiyatını 20.000 doların çok altına iten kripto para piyasasındaki son satışlar için bir katalizör haline geldi.

Para politikasının ek olarak güçlendirilmesiyle, yatırımcılar fonlarını emtia veya tahvil gibi daha istikrarlı seçeneklere yöneldikçe kripto para birimleri gibi riskli varlıklar büyük kayıplarla karşı karşıya kalıyor. Temmuz örneğinde, beklenen yıllık enflasyon %8,8’de kalıyor. Haziran ayında analistler %8,3’lük bir hızlanma bekliyordu ancak bunun yerine %8,6’ya ulaştı. Bu da finansal piyasalarda kargaşaya ve ABD dolarının yükselişine neden oldu. Daha önce Beyaz Saray sözcüsü Karine Jean-Pierre, enflasyon rakamlarının “çok yüksek” olmasının beklendiğini ve bunun kripto para piyasasındaki belirsizlik ve korkuların ardından yatırımcılar arasında hafif tartışmalara neden olduğunu belirtti.

Verilerin yayınlanmasından önce, kripto para piyasaları durgun kalmaya devam ediyor, çünkü piyasadaki ana anlatı düşüş eğilimindeyken, çoğu dijital varlık aşırı derecede satıldı. Verilerin yayınlanmasına sadece birkaç saat kala Bitcoin, Ethereum ve diğer kripto para birimleri piyasada olumlu performans göstererek son 24 saatte %2-5 büyüme kaydetti.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin