FED’in faiz oranı, enflasyon ve sonrasındaki kripto paraların görünümü…

ABD enflasyon verileri geldi: Bitcoin ve türevleri oynaklığı gösterdi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ABD Çalışma Bakanlığı, 2022 yılının son ayı için enflasyon rakamlarını (TÜFE) açıkladı. ABD enflasyon rakamı az bir artışla yıllık bazda %6,5 seviyesinde kaldı. Aynı zamanda, çoğu uzman çekirdek TÜFE artışını da %5,7 olarak belirledi.

ABD enflasyon verileri TSİ 16.30’da açıklandı. Perşembe öğlen saatlerinde gelen verileri piyasaların nasıl karşılacağı merak ediliyordu. Pandemiden sonra ABD enflasyon rakamları ilk defa negatif geldi.

Piyasa beklentilerini karşılayan veriler yıllık okunmada 6,5 olarak görüldü. Daha öncesinde bu verilerde 7ve 9’lu rakamlar rahatlıkla görülmüştü. Negatif veriyi fiyatlayan hisse ve değerli varlıklar oldu.

En son TÜFE okumasının %6,5 olarak gelmesi, Bitcoin (BTC) gibi değişken varlıkların fiyatı için bir katalizör görevi görebilecek düşen enflasyon argümanına daha fazla güven veriyor. Bitcoin anlık olarak düşüş gösterdi ve 17.880 seviyelerine kadar geri çekildi. Ancak ardından sert bir yukarı mum gelerek daha iyi bir yere çıktı. Şu an fiyat yeniden 18.000 doların üzerinde kaldı.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin