cftc
ABD düzenleyici CFTC Binance'i araştırıyor

ABD düzenleyici CFTC Binance’i araştırıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Amerika Birleşik Devletleri Emtia Vadeli İşlemleri Ticaret Komisyonu’nun (CFTC), ABD’de ikamet edenlerin alım satımları konusunda Binance’i araştırdığı bildiriliyor.

Bloomberg tarafından bildirildiği üzere, Amerika Birleşik Devletleri Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) şu anda Binance’i ABD sakinlerinin ABD kurallarını ihlal eden kripto türevleri ticareti yaptığına dair endişeleri araştırıyor. Şu anda, Binance, ticaret hacimlerine göre dünyanın en büyük kripto para alım satım borsasıdır.

Binance’a yönelik şu an herhangi bir suçlama yok

CFTC bu soruşturmayı isimsiz bir ihbara dayanarak başlattı. Şimdiye kadar Binance Holding Ltd. resmi olarak herhangi bir suç işlemedi. CFTC şu anda, yetkili düzenleyici tarafından izin verilmeyen ABD vatandaşları tarafından yapılan alım satımların olup olmadığına odaklanmakta.

CFTC, bitcoin ve ethereum gibi dijital para birimlerini para birimleri yerine emtia olarak gördüğü için yakın zamanda kripto para birimleri üzerinde düzenleyici yargı yetkisi olduğunu iddia etti. Bu soruşturma haberinin ardından, borsanın yerel tokeni olan binance coin (BNB), dün sağlıklı bir ticaret artışı yaşadıktan sonra % 6’dan fazla düştü. Bu, kripto yatırımcılarının belirli bir varlığa yönelik hızla değişen algılarının bir göstergesi.

ABD düzenleyicilerin piyasaya etkisi

Bu, ABD düzenleyicilerinin kripto para birimi endüstrisine baskı uyguladığı ilk olay değil. Kısa süre önce, Tether ve Bitfinex, ABD Başsavcılığı tarafından fonların yanlış beyanı nedeniyle 18,5 milyon doların üzerinde müştereken para cezasına çarptırıldı.

Geçen yılın Ekim ayının başlarında, CFTC ayrıca bir komisyoncu olarak kaydolmamak ve “gerekli kara para aklama önleme prosedürlerini uygulamamaktan” dolayı BitMEX’e dava açmıştı. CFTC’nin düzenlemeleri, Coinbase’in geçen yılın Kasım ayında tüm marj ticaretini sonlandırmasına da neden oldu.

Binance’in alım satım faaliyetleriyle ilgili bu araştırma, CFTC’nin kripto varlıkları üzerinde şimdiye kadarki en önemli kırılma vakası olabilir. Bunun temel nedeni, Binance’in bir borsa olarak büyüklüğü ve CEO’ları Changpeng Zhao ile sahip oldukları yüksek medya varlığı, hem televizyonda hem de internet sitelerinde birçok medya röportajında ​​yer alıyor.

Diğer yüksek profilli vakalardan biri, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile Ripple (XRP) karşılaştırmasıdır. Burada SEC, XRP’yi ödeme ağı için dijital bir token yerine kayıtsız menkul kıymet olarak görüyor ve dava hala devam ediyor.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin