CFTC Komisyonu üyesinden Bitcoin hakkında önemli açıklama
CFTC Komisyonu üyesinden Bitcoin hakkında önemli açıklama

ABD CFTC’den kripto sektörüne yönelik rapor: CFTC Başkanı, sektör hakkında genel olarak olumlu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Commodity Futures Trading Commission (CFTC), Blockchain tabanlı akıllı sözleşmelerin kullanımlarını, risklerini ve zorluklarını ortadan kaldıran 32 sayfalık bir primer yayınladı. Ayrıntılı bir eğitim kaynağı olan rapor, ABD düzenleyicileri, politika belirleyiciler ve yatırımcılar için öğrenme eğrisini hızlandırıyor.  CFTC Başkanı J. Christopher Giancarlo, raporda Blockchain teknolojisi ve kripto para birimleri hakkında genel olarak olumlu bir yaklaşım sergiliyor.

Akıllı bir sözleşmenin üç temel özelliği

CFTC tarafından tanımlandığı gibi, akıllı sözleşmeler, karşılanan veya karşılanmayan ölçütlere dayalı eylemleri kendiliğinden yürüten bir dizi kodlanmış bilgisayar işlevi. Akıllı bir sözleşmenin yasal olarak bağlayıcı bir sözleşme olması gerekmez. Akıllı bir sözleşmenin üç temel özelliği vardır:

  • Taraf kimliklerini, mülkiyet sahipliğini ve hak iddialarını doğrulayabilir (karşı taraf).
  • Eylem(ler)i tetiklemek için harici bilgilere veya verilere erişebilir veya bunlara başvurabilir.
  • Yürütme süreçlerini otomatikleştirebilir.

Raporda, Blockchain ve dağıtık defterler aracılığıyla akıllı sözleşmelerin nasıl saklanabileceği ve dağıtılabileceği açıklanmaya devam ediyor.

CFTC raporuna göre, akıllı sözleşmelerin çeşitli potansiyel faydaları

Yazarlar, Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin’e atıfta bulunarak akıllı sözleşmelerin niteliğine ilişkin ek bakış açılarına değiniyorlar. Yazarlar, raporda şunları söylüyor:

Akıllı bir sözleşme, dijital varlıkların ve iki veya daha fazla tarafın yer aldığı bir mekanizma. Tarafların bir kısmı veya tamamı varlıklar içeriyor ve varlıklar, o sırada bilinmeyen belirli verilere dayanan bir formül uyarınca bu taraflar arasında otomatik olarak yeniden dağıtılıyor ve sözleşme başlatılıyor.

CFTC’nin misyonu; açık, şeffaf, rekabetçi ve finansal olarak sağlam pazarlara teşvik etmek. Akıllı sözleşmelerin çeşitli potansiyel faydaları raporda şu sözlerle listeleniyor:

  • Standardizasyon
  • Güvenlik
  • Ekonomi ve hız
  • Kesinlik
  • İş gelişimi
  • Düzenleyici yenilik

CFTC Başkanı, kripto sektörü hakkında genel olarak olumlu

Özellikle akıllı sözleşmelerle bağlantılı olarak Blockchain teknolojisi, çeşitli aracıları ortadan kaldırarak ticaret, lojistik ve ticari işlemlerini yeniden şekillendirmeye hazırlanıyor. Yeni Blockchain’lerin cazibesi büyük ölçüde müdahaleleri ortadan kaldıran, sistem, işlem ve anlaşmalara hükmetmeye çalışan hile, sahtekâr ve dolandırıcıların kökünü kazıyor.

Potansiyel riskler, teknikten operasyonele, siber güvenlik ve sahtekarlığa ve manipülasyona kadar değişebilir. Akıllı sözleşmeler, dijital varlıkları ve programlanabilir paraları aktarmak için kripto para birimlerini kullanabilir. CFTC Başkanı J. Christopher Giancarlo, Blockchain teknolojisi ve kripto para birimleri hakkında genel olarak olumluydu.

Dailyhodl

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin