ABD Başkanlık Seçimleri: Bitcoin için kritik 24 saate girildi! Neler bekleniyor?
ABD Başkanlık Seçimleri: Bitcoin için kritik 24 saate girildi! Neler bekleniyor?

ABD Başkanlık Seçimleri: Bitcoin için kritik 24 saate girildi! Neler bekleniyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD Başkanlık seçimlerinde sonuçları çok yakında öğreneceğiz. Bu özel jeopolitik olay, son birkaç yılda piyasalar üzerinde geleneksel bir etkiye sahip oldu. 2020 yılı genel ekonomik istikrarsızlığı nedeniyle biraz özel bir sene ve 2016’daki durumun aksine, Bitcoin de bu çizgide.

BTC seçimlerden etkilenebilir

Başlangıçta pek çok kişi, demokratların kontrolündeki hükümetin kurumlar vergisi artışları ve artan harcamaları zorlayacağından Biden’ın zafer kazanacağını ve bu durumun borsada düşüşe yol açacağından korkuyordu. Ancak bu tür endişeler geride kalan ayda epey azaldı.

Şimdi asıl soru, Bitcoin fiyatının seçimlerden ne kadar etkileneceği.

Bitcoin için önümüzdeki 24 saat nasıl geçecek?

Seçimleri kim kazanırsa kazansın, sonuçların hemen ardından geleneksel borsanın tepki vermesi bekleniyor. S&P 500, geçen haftaki işlem seansının kapanmasından biraz önce düştü. Bitcoin de 13.300 doların altına geriledi ve Biden’ın seçimleri kazanması halinde S&P 500’de minimum %2-3’lük bir satış bekleniyor.

Bitcoin için geçici bir sarsıntı 13.000 doların veya hatta 12.500 doların altına gerilemeye sebep olabilir ancak bunun kalıcı bir etki bırakması ekleniyor.

S&P 500’ün hareketlenmesi halinde BTC peşinden gidebilir

Yardeni Araştırma Başkanı Ed Yardeni’ye göre, piyasanın acılı satış dönemini atlatması söz konusu ve 2020’nin sonunda S&P 500 için yeni yıllık yüksek seviyeler gelebilir. S&P 500’ün yine 3.500’e ulaşacağını tahmin eden Yardeni, 2021 ortalarında 3.800 dolarlık hedeften söz ediyor.

Tüm bu faktörler ışığında Bitcoin netliğini koruyor. Geçen ay BTC ile S&P 500’ün daha az korelasyonlu olduğuna dair bir argüman yapılabiliyordu lakin S&P 500 hız kazandığında BTC’nin hiçbir zaman düşmediğini unutmamak gerekiyor.

Bu arada eToro analistine göre Bitcoin fiyatı, 14.000 doların üzerine çıkabilir ve bunun seçimlerle ilgisi var. Detaylar buradaki haberimizde.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin